Tofu pe grătar cu orez și sos verde

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 2 porții

Dacă țineți post, unul dintre lucrurile cele mai complicate este înlocuirea cărnii. Aveți la îndemână un ingredient-minune, și anume tofu. Bine-cunoscut pentru proprietățile lui anti-inflamatorii, tofu poate fi și un ingredient de care să vă fie poftă. L-am gătit pe grătar și l-am servit cu un orez cu turmeric și un sos picant, cu ardei jalapeno și ghimbir.

Ingrediente necesare pentru tofu pe grătar cu orez și sos verde

Pentru orez:

 

1 lingură ulei de măsline

sare

1 linguriță turmeric

150 grame orez

 

Pentru sos:

 

3 linguri ulei de măsline

1 linguriță ghimbir ras

sare

piper

1 ceapă verde, tocată

½ jalapeno, felii subțiri

 

 

300 grame tofu

 

Cum să prepari tofu pe grătar cu orez și sos verde

  1. Pune 2 căni pline de apă la fiert într-o cratiță.
  2. Adaugă ulei, sare, turmeric și la final orezul. Fierbe-l la foc mic, timp de 10 minute.
  3. Pentru sos, adaugă ingredientele într-un blender și pasează-le până când obții un sos omogen.
  4. Gătește brânza tofu pe grătarul încins, timp de 4 minute.
  5. Servește-o cu orezul cu turmeric și sosul verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *