Tofu pe grătar cu orez și sos verde
Dacă țineți post, unul dintre lucrurile cele mai complicate este înlocuirea cărnii. Aveți la îndemână un ingredient-minune, și anume tofu. Bine-cunoscut pentru proprietățile lui anti-inflamatorii, tofu poate fi și un ingredient de care să vă fie poftă. L-am gătit pe grătar și l-am servit cu un orez cu turmeric și un sos picant, cu ardei jalapeno și ghimbir.
Ingrediente necesare pentru tofu pe grătar cu orez și sos verde
Pentru orez:
1 lingură ulei de măsline
sare
1 linguriță turmeric
150 grame orez
Pentru sos:
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță ghimbir ras
sare
piper
1 ceapă verde, tocată
½ jalapeno, felii subțiri
300 grame tofu
Cum să prepari tofu pe grătar cu orez și sos verde
- Pune 2 căni pline de apă la fiert într-o cratiță.
- Adaugă ulei, sare, turmeric și la final orezul. Fierbe-l la foc mic, timp de 10 minute.
- Pentru sos, adaugă ingredientele într-un blender și pasează-le până când obții un sos omogen.
- Gătește brânza tofu pe grătarul încins, timp de 4 minute.
- Servește-o cu orezul cu turmeric și sosul verde.