Tort caramel fără coacere
Iată un tortuleț delicios care nu ar trebui să-ți ia mai mult de 10 minute. Bineînțeles, asta fără a mai socoti și ora necesară pentru a-l lăsa la frigider să se răcorească. Zahăr caramelizat, smântână, biscuiți sărați… Înțelegi unde batem?
Ingrediente necesare pentru tort caramel fără coacere
Pentru caramelizare:
1 cană zahăr
50-70 g unt
1/2 cană smântână de gătit
Pentru blat:
150-200 g biscuiți sărați
50-100 g unt topit
Cum să prepari tort caramel fără coacere
- Caramelizează zahărul.
- Adaugă, apoi untul și topește-l, amestecând încontinuu.
- Completează cu smântâna de gătit și mai gătește 5 minute. Lasă deoparte.
- Zdrobește o parte din biscuiți, apoi amestecă-i cu untul topit.
- Transferă amestecul într-o tavă de copt cu margine detașabilă și nivelează. Lasă la frigider 30 de minute.
- Așază restul de biscuiți peste blatul răcorit și toarnă peste ei caramelul. Lasă la frigider încă 30 de minute.
- Se poate servi simplu sau cu înghețată și sos de ciocolată.