Tort caramel fără coacere

  • Difficulty: Mică
  • one hour and 10 minutes
  • 4 servings

Iată un tortuleț delicios care nu ar trebui să-ți ia mai mult de 10 minute. Bineînțeles, asta fără a mai socoti și ora necesară pentru a-l lăsa la frigider să se răcorească. Zahăr caramelizat, smântână, biscuiți sărați… Înțelegi unde batem?

Ingrediente necesare pentru tort caramel fără coacere

Pentru caramelizare:
1 cană zahăr
50-70 g unt
1/2 cană smântână de gătit
Pentru blat:
150-200 g biscuiți sărați
50-100 g unt topit

Cum să prepari tort caramel fără coacere

  1. Caramelizează zahărul.
  2. Adaugă, apoi untul și topește-l, amestecând încontinuu.
  3. Completează cu smântâna de gătit și mai gătește 5 minute. Lasă deoparte.
  4. Zdrobește o parte din biscuiți, apoi amestecă-i cu untul topit.
  5. Transferă amestecul într-o tavă de copt cu margine detașabilă și nivelează. Lasă la frigider 30 de minute.
  6. Așază restul de biscuiți peste blatul răcorit și toarnă peste ei caramelul. Lasă la frigider încă 30 de minute.
  7. Se poate servi simplu sau cu înghețată și sos de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *