Tort cremos cu blat din biscuiți și cu vișine

  • Dificultate: Medie
  • 4 ore și 15 minute
  • 6 porții

Un tort cremos și răcoritor, fără coacere și ușor, este unul din deserturile preferate ale verilor calde. Cele mai bune blaturi sau baze pentru astfel de torturi sunt cele din biscuiți zdrobiți, desigur. Pe ai noștri îi vom amesteca cu puțin unt. Deasupra vom întinde cu grijă stratul de cremă cu frișcă și vișine… Problema care apare acum este următoarea: vei avea răbdarea necesară pentru a aștepta să se răcească cum trebuie?

Ingrediente necesare pentru tort cremos cu blat din biscuiți și cu vișine

300 grame biscuiți cu cremă
3 linguri unt topit
600-700 grame cremă de brânză
1/4 cană zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 cană frișcă
1 cană vișine la conservă

Cum să gătești tort cremos cu blat din biscuiți și cu vișine

  1. Adaugă biscuiții și untul topit într-un blender și zdrobește-i.
  2. Acoperă cu hârtie pergament fundul unei tăvi de copt cu margine detașabilă și transferă amestecul în ea.
  3. Tasează ușor, apoi lasă la frigider o oră.
  4. Amestecă într-un castron crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie. Poți folosi un mixer de mână.
  5. Adaugă frișca și vișinele și continuă să omogenizezi.
  6. Întinde compoziția peste baza din biscuiți zdrobiți, apoi lasă la frigider încă 3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *