Tort cu alune de pădure și bezea

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore
  • 6 porții

Tort cu alune de pădure și bezea? Acest titlu credem că poate atrage atenția oricărui pofiticios! Iar dacă pregătești acasă o mică petrecere, e bine să ai și un as în mânecă! Acest tort e ceea ce cauți. Ai nevoie de puțin timp de preparare, astfel că e bine să-l pregătești din timp, poate chiar cu o zi înainte de party! Astfel, vei avea și mai mult timp la dispoziție să pregătești restul de detalii!

Ingrediente necesare pentru tort cu alune de pădure și bezea

150 grame făină

30 grame pudră de cacao

150 grame zahăr

½ linguriță praf de copt

½ linguriță sare

½ linguriță bicarbonat

50 ml ulei

50 ml apă călduță

1 linguriță esență de vanilie

4 gălbenușuri

4 albușuri

250 grame alune de pădure

 

Cum să prepari tort cu alune de pădure și bezea

  1. Amestecă într-un bol făina împreună cu pudră de cacao, 50 grame zahăr, praf de copt, sare și bicarbonat.
  2. Amestecă într-un bol uleiul împreună cu apa călduță și esența de vanilie.
  3. Mixează gălbenușurile și adaugă treptat amestecul de ulei. Mixează în continuare până când obții un amestec omogen.
  4. Adaugă treptat amestecul de făină în compoziția de gălbenuș și amestecă cu o spatulă până când obții un aluat lipicios și omogen.
  5. Mixează albușurile cu 50 grame de zahăr până când obții o bezea groasă.
  6. Amestecă 1/3 din bezeaua obținută cu aluatul.
  7. Ia o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 30 de cm și unge-o bine cu unt.
  8. Toarnă aluatul și întinde-l bine în tavă și dă-l la cuptor pentru 12 minute, la 175 de grade Celsius.
  9. Între timp, pregătește siropul de zahăr. Adaugă apa într-o cratiță pe foc mediu și adaugă restul de zahăr. Ține-l pe foc până când se topește și lasă-l la răcit.
  10. Amestecă siropul cu bezeaua folosind un tel.
  11. Mărunțește alunele într-un blender și adaugă-le peste bezea. Amestecă bine.
  12. Întinde bezeaua peste aluat și lasă tortul la frigider pentru 1-2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *