Tort cu ananas și nucă de cocos

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 6 porții

Acest tort cu arome tropicale este perfect a fi preparat pentru orice fel de ocazie. Fie ai musafiri nepoftiți, fie o aniversare, este o idee numai bună. Este foarte ușor de făcut, iar aromele de ananas se combină de minune cu fulgii de cocos. Iar vara, acest tort poate fi extrem de răcoritor dacă vei pune alături o înghețată sau un sorbet.

Ingrediente necesare pentru tort cu ananas și nucă de cocos

50 grame unt

50 grame zahăr

2 ouă

100 grame smântână de gătit

100 grame făină

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat

sare

2 căni fulgi de cocos

1 ananas, tăiat în cubulețe

Cum să gătești tort cu ananas și nucă de cocos

  1. Mixează untul și zahărul într-un bol mare. Adaugă ouăle, smântâna și încorporează-le.
  2. Mixează și făina în compoziție, iar apoi adaugă praful de copt, bicarbonatul și sarea.
  3. Adaugă fulgii de cocos împreună cu ananasul și amestecă cu o spatulă până când obții o compoziție omogenă.
  4. Toarnă compoziția într-o tavă rotundă de cuptor, cu un diametru de aproximativ 25 de cm.
  5. Dă tortul la cuptor pentru 45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *