Ingrediente necesare pentru tort cu biscuiți și cremă de mascarpone
250 grame mascarpone
400 grame frișcă
2 linguri zahăr pudră
2 linguri cremă de ciocolată
400 grame biscuiți
150 ml lapte
Cum să gătești tort cu biscuiți și cremă de mascarpone
- Mixează crema de mascarpone, frișca și zahărul pudră într-un bol. Distribuie apoi compoziția în două boluri.
- Amestecă una dintre compoziții cu crema de ciocolată.
- Tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt și așază un strat de biscuiți la bază (cam 1/3 din totalul de biscuiți).
- Întinde compoziția de ciocolată pe deasupra.
- Adaugă încă un strat de biscuiți (cam jumătate din cei rămași). Așază biscuiți și pe marginea tăvii, apoi întinde jumătate din crema de mascarpone.
- Mai pune un strat de biscuiți, dar de data aceasta înmoaie-i în lapte.
- La final, întinde crema de mascarpone rămasă.
- Dă tortul la frigider pentru următoarele 5 ore.
- Scoate tava din frigider, răstoarnă-o și dă la o parte hârtia de copt înainte de a tăia tortul.