Tort cu biscuiți și cremă de mascarpone
Puteți folosi orice biscuiți la acest tort, nu avem limitări. Gustul sigur va fi unul minunat, datorită texturii crocante a biscuiților și cremei fine de mascarpone și frișcă. Nu vom folosi cuptorul la această rețetă, deci veți avea nevoie de puțină răbdare atunci când vom da preparatul la frigider.
Ingrediente necesare pentru tort cu biscuiți și cremă de mascarpone
250 grame mascarpone
400 grame frișcă
2 linguri zahăr pudră
2 linguri cremă de ciocolată
400 grame biscuiți
150 ml lapte
Cum să prepari tort cu biscuiți și cremă de mascarpone
- Mixează crema de mascarpone, frișca și zahărul pudră într-un bol. Distribuie apoi compoziția în două boluri.
- Amestecă una dintre compoziții cu crema de ciocolată.
- Tapetează o tavă de tort cu hârtie de copt și așază un strat de biscuiți la bază (cam 1/3 din totalul de biscuiți).
- Întinde compoziția de ciocolată pe deasupra.
- Adaugă încă un strat de biscuiți (cam jumătate din cei rămași). Așază biscuiți și pe marginea tăvii, apoi întinde jumătate din crema de mascarpone.
- Mai pune un strat de biscuiți, dar de data aceasta înmoaie-i în lapte.
- La final, întinde crema de mascarpone rămasă.
- Dă tortul la frigider pentru următoarele 5 ore.
- Scoate tava din frigider, răstoarnă-o și dă la o parte hârtia de copt înainte de a tăia tortul.