Ingrediente necesare pentru tort cu brânzică de casă
½ cană unt
1 ½ căni făină
1 cană zahăr
⅔ cană perle de brânză
3 ouă
1 linguriță suc de lămâie
2 linguri griș
dulceață de căpșuni
Cum să gătești tort cu brânzică de casă
- Amestecă într-un castron untul cu făina, omogenizându-le.
- Adaugă 1/3 sau 1/2 de cană de zahăr și continuă să amesteci până obții un aluat. Lasă-l la rece.
- Adaugă perlele de brânză, ouăle, zahărul rămas, sucul de lămâie și grișul într-un castron și omogenizează-le cu mixerul.
- Întinde cu făcălețul cam 2/3 din aluat și tapetează cu el fundul unei tăvi de copt cu margine detașabilă.
- Toarnă deasupra compoziția și lasă la cuptor 15 minute la 175⁰C.
- Întinde și aluatul rămas și potrivește-l deasupra, apoi mai lasă la cuptor încă 15 minute la 175⁰C.
- Servește cu dulceață de căpșuni deasupra.