Tort cu brânzică de casă

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 6 porții

Ce-ar fi să facem un tortuleț cumințel și așezat, cu brânzică de casă? Este un tort-tartă ca să fim mai exacți, pentru care vom folosi perle de brânză. Sugestia de servire este cu dulceață de căpșuni. Apoi ne așezăm și mâncăm tortul-tartă cel cumințel.

Ingrediente necesare pentru tort cu brânzică de casă

1/2 cană unt
1 1/2 căni făină
1 cană zahăr
2/3 cană perle de brânză
3 ouă
1 linguriță suc de lămâie
2 linguri griș
dulceață de căpșuni

Cum să gătești tort cu brânzică de casă

  1. Amestecă într-un castron untul cu făina, omogenizându-le.
  2. Adaugă 1/3 sau 1/2 de cană de zahăr și continuă să amesteci până obții un aluat. Lasă-l la rece.
  3. Adaugă perlele de brânză, ouăle, zahărul rămas, sucul de lămâie și grișul într-un castron și omogenizează-le cu mixerul.
  4. Întinde cu făcălețul cam 2/3 din aluat și tapetează cu el fundul unei tăvi de copt cu margine detașabilă.
  5. Toarnă deasupra compoziția și lasă la cuptor 15 minute la 175⁰C.
  6. Întinde și aluatul rămas și potrivește-l deasupra, apoi mai lasă la cuptor încă 15 minute la  175⁰C.
  7. Servește cu dulceață de căpșuni deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *