Tort cu cremă de brânză, fructe și caramel

  • Dificultate: Medie
  • 2 ore și 30 de minute
  • 6 porții

Am avut în minte clasicul cheesecake când am gătit acest tort, dar am mai și modificat câteva lucruri. Am adăugat numeroase fructe, frișcă, și nu am folosit deloc cuptorul. Umplutura este deosebit de răcoritoare datorită combinației de cremă de brânză și fructe, iar aceasta merge de minune cu caramelul.

Ingrediente necesare pentru tort cu cremă de brânză, fructe și caramel

250 ml lapte
300 g biscuiți
300 g cremă de brânză
1 linguriță esență de vanilie
coajă de lămâie
400 g frișcă
100 g zmeură
100 g afine
1 kiwi
3 linguri sos de caramel
blat de tort – opțional
sirop de ciocolată

Cum să gătești tort cu cremă de brânză, fructe și caramel

  1. Înmoaie biscuiții în lapte, iar apoi așază-i într-un bol mare tapetat cu folie de plastic.
  2. Dă bolul la frigider pentru următoarea oră.
  3. Mixează crema de brânză, esența de vanilie și coaja de lămâie într-un bol separat. Taie kiwi-ul în cubulețe.
  4. Adaugă frișca și amestecă cu o spatulă, apoi adaugă fructele.
  5. Adaugă 2/3 din compoziție peste stratul de biscuiți. Poți zdrobi 1-2 biscuiți și apoi adăuga sosul de caramel.
  6. Adaugă restul de compoziție și dă la frigider pentru următoarea oră. Opțional, poți adăuga pe deasupra blatul de tort și sosul de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *