Tort cu dovleac

  • Dificultate: Medie
  • 50 de minute
  • 6 porții

Când te gândești la dovleac, nu îți vine în minte chiar cuvântul ‘tort’, nu? Situația trebuie să se schimbe fiindcă tortul cu dovleac este super-bun! Pentru cel de față vom folosi 1/2 kg de piure de dovleac și bezea. Mai punem la punct și un sirop pentru glazură, care împreună cu sosul de ciocolată va da lovitura de grație papilelor tale gustative.

Ingrediente necesare pentru tort cu dovleac

1/2 kg piure de dovleac
2 lingurițe esență de vanilie
250 grame făină
150 grame zahăr
1/2 cană apă
2 linguri unt
2/3 cană smântână dulce
bezea
sos de ciocolată

Tort cu dovleac - mod de preparare

  1. Într-un castron, amestecă piureul de dovleac cu esența de vanilie și cu făina, adăugată treptat.
  2. Tapetează un vas de copt cu hârtie pergament și transferă amestecul în el.
  3. Lasă la cuptor 30 minute la 180ºC.
  4. Varsă zahărul într-o oală la foc mic. Adaugă apa și caramelizează.
  5. Adaugă untul și gătește, amestecând încontinuu până când se topește.
  6. Completează cu smântâna și amestecă.
  7. Înțeapă blatul și dă-l cu glazură.
  8. Adaugă un strat de bezea și ornează cu glazura rămasă și cu sos de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *