Tort cu morcovi, nuci și caju

  • Dificultate: Medie
  • 55 de minute
  • 6 porții

Suntem siguri că nu mulți vor refuza acest tort special. Iată și de ce este special. Ingredientul de bază sunt morcovii, la care am adăugat fulgi de ovăz, măr și banană. În plus l-am upgradat cu nuci mărunțite, caju, lapte și făină de migdale, lapte de cocos și ulei de cocos. Și totul a durat doar 55 de minute.

Ingrediente necesare pentru tort cu morcovi, nuci și caju

2 ouă
1/3 cană ulei de cocos
1 banană, pasată
1/4 cană zahăr brun
4 linguri sirop de arțar
2/3 cană fulgi de ovăz
1 măr, ras
3 morcovi, rași
1/2 cană făină de migdale
sare
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță scorțișoară
1/4 cană nuci, mărunțite
2 lingurițe esență de vanilie
1 cană frișcă lichidă
1/2 cană lapte de migdale
1 1/4 caju
1/4 cană lapte de cocos
2 linguri suc de lămâie

Cum să gătești tort cu morcovi, nuci și caju

  1. Adaugă ouăle și cea mai mare parte a uleiului de cocos într-un castron mare (păstrează 1 lingură pentru mai târziu).
  2. Completează cu banana, zahărul brun, 2 linguri de sirop de arțar, fulgii de ovăz, mărul, morcovii, făina de migdale, bicarbonatul, scorțișoara, nucile, 1 linguriță de esența de vanilie, frișca și laptele de migdale. Asezonează cu sare și amestecă.
  3. Tapetează cu hârtie pentru copt o tavă cu fund detașabil și toarnă în ea compoziția.
  4. Lasă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
  5. Adaugă lingura de ulei de cocos rămasă, nucile caju, laptele de cocos, sucul de lămâie, siropul de arțar rămas și ultima linguriță de esență de vanilie într-un blender. Omogenizează.
  6. Întinde această glazură pe blatul răcit.
  7. Garnisește cu morcovi baby și cu nuci mărunțite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *