Ingrediente necesare pentru tort cu morcovi, nuci și caju
2 ouă
⅓ cană ulei de cocos
1 banană, pasată
¼ cană zahăr brun
4 linguri sirop de arțar
⅔ cană fulgi de ovăz
1 măr, ras
3 morcovi, rași
½ cană făină de migdale
sare
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță scorțișoară
¼ cană nuci, mărunțite
2 lingurițe esență de vanilie
1 cană frișcă lichidă
½ cană lapte de migdale
1 ¼ caju
¼ cană lapte de cocos
2 linguri suc de lămâie
Cum să gătești tort cu morcovi, nuci și caju
- Adaugă ouăle și cea mai mare parte a uleiului de cocos într-un castron mare (păstrează 1 lingură pentru mai târziu).
- Completează cu banana, zahărul brun, 2 linguri de sirop de arțar, fulgii de ovăz, mărul, morcovii, făina de migdale, bicarbonatul, scorțișoara, nucile, 1 linguriță de esența de vanilie, frișca și laptele de migdale. Asezonează cu sare și amestecă.
- Tapetează cu hârtie pentru copt o tavă cu fund detașabil și toarnă în ea compoziția.
- Lasă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
- Adaugă lingura de ulei de cocos rămasă, nucile caju, laptele de cocos, sucul de lămâie, siropul de arțar rămas și ultima linguriță de esență de vanilie într-un blender. Omogenizează.
- Întinde această glazură pe blatul răcit.
- Garnisește cu morcovi baby și cu nuci mărunțite.