Tort cu mousse de cătină și nuci

Cătina este privită ca acel ingredient mega-sănătos, dar nu este considerat un ingredient pentru deserturi. Dar, acest lucru se poate schimba. Faceți acest tort cu mousse de cătină, și nu o veți mai privi cu aceiași ochi. Tortul trebuie să stea la frigider pentru câteva ore, deci aveți puțintică răbdare…
Ingrediente necesare pentru tort cu mousse de cătină și nuci
200 grame biscuiți
50 grame nuci
75 de unt topit
450 grame cătină
300 grame zahăr
2 linguri gelatină
1 linguriță coajă de portocală
300 grame frișcă lichidă
50 grame zahăr pudră
Cum să prepari tort cu mousse de cătină și nuci
- Adaugă biscuiții, nucile și untul topit într-un blender și pasează. Transferă conținutul într-o tavă de cuptor cu un diametru de aproximativ 25 de cm.
- Adaugă cătina și zahărul într-o cratiță pe foc mic. Gătește totul la foc mic timp de 15 minute.
- Ia cratița de pe foc și toarnă conținutul într-un blender. Trece apoi conținutul printr-o strecurătoare într-un bol mare și amestecă-l cu gelatină și zahăr pudră.
- Mixează frișca împreună cu zahărul pudră într-un bol, până când obții o frișcă tare.
- Amestecă frișca împreună cu cătina, și toarnă compoziția rezultată peste blatul de biscuiți.
- Dă tortul la frigider, pentru 6-7 ore.