Ingrediente necesare pentru tort cu mousse de cătină și nuci
200 grame biscuiți
50 grame nuci
75 de unt topit
450 grame cătină
300 grame zahăr
2 linguri gelatină
1 linguriță coajă de portocală
300 grame frișcă lichidă
50 grame zahăr pudră
Cum să gătești tort cu mousse de cătină și nuci
- Adaugă biscuiții, nucile și untul topit într-un blender și pasează. Transferă conținutul într-o tavă de cuptor cu un diametru de aproximativ 25 de cm.
- Adaugă cătina și zahărul într-o cratiță pe foc mic. Gătește totul la foc mic timp de 15 minute.
- Ia cratița de pe foc și toarnă conținutul într-un blender. Trece apoi conținutul printr-o strecurătoare într-un bol mare și amestecă-l cu gelatină și zahăr pudră.
- Mixează frișca împreună cu zahărul pudră într-un bol, până când obții o frișcă tare.
- Amestecă frișca împreună cu cătina, și toarnă compoziția rezultată peste blatul de biscuiți.
- Dă tortul la frigider, pentru 6-7 ore.