Tort cu prune uscate și bourbon

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 6 porții

Combinația dintre prune uscate și whiskey este incredibilă, cu atât mai mult cu cât pe acestea le-am gătit nu doar în bourbon, dar și în unt și zahăr brun, caramelizându-le, cu alte cuvinte. Vorbim aici de topping-ul pentru tortul nostru delicios, care poate fi gata în ceva mai mult de o oră.

Ingrediente necesare pentru tort cu prune uscate și bourbon

250 grame prune uscate, fără sâmburi
½ cană bourbon
2 linguri unt
2 căni zahăr brun
2 ouă
1 linguriță coajă de portocală rasă
sare
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
½ cană lapte
3/4 cană făină

Cum să prepari tort cu prune uscate și bourbon

  1. Adaugă prunele într-o tigaie la foc mic. Toarnă bourbonul peste ele și gătește până începe să sfârâie.
  2. Adaugă 1 lingură de unt și gătește până cînd se topește.
  3. Adaugă 1 cană de zahăr brun și mai gătește 10 minute, amestecând încontinuu.
  4. Adaugă zahărul brun rămas și untul rămas într-un castron. Omogenizează-le cu mixerul.
  5. Completează cu ouăle, coaja de portocală, praful de copt și esența de vanilie, asezonează cu sare și continuă să amesteci.
  6. Adaugă apoi laptele și făina și omogenizează.
  7. Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu margine detașabilă și adaugă prunele gătite.
  8. Varsă deasupra aluatul și lasă la cuptor 45 de minute la 175⁰C.
  9. Servește garnisit cu frișcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *