Tort cu prune uscate și bourbon
Combinația dintre prune uscate și whiskey este incredibilă, cu atât mai mult cu cât pe acestea le-am gătit nu doar în bourbon, dar și în unt și zahăr brun, caramelizându-le, cu alte cuvinte. Vorbim aici de topping-ul pentru tortul nostru delicios, care poate fi gata în ceva mai mult de o oră.
Ingrediente necesare pentru tort cu prune uscate și bourbon
250 grame prune uscate, fără sâmburi
½ cană bourbon
2 linguri unt
2 căni zahăr brun
2 ouă
1 linguriță coajă de portocală rasă
sare
1 linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
½ cană lapte
3/4 cană făină
Cum să prepari tort cu prune uscate și bourbon
- Adaugă prunele într-o tigaie la foc mic. Toarnă bourbonul peste ele și gătește până începe să sfârâie.
- Adaugă 1 lingură de unt și gătește până cînd se topește.
- Adaugă 1 cană de zahăr brun și mai gătește 10 minute, amestecând încontinuu.
- Adaugă zahărul brun rămas și untul rămas într-un castron. Omogenizează-le cu mixerul.
- Completează cu ouăle, coaja de portocală, praful de copt și esența de vanilie, asezonează cu sare și continuă să amesteci.
- Adaugă apoi laptele și făina și omogenizează.
- Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu margine detașabilă și adaugă prunele gătite.
- Varsă deasupra aluatul și lasă la cuptor 45 de minute la 175⁰C.
- Servește garnisit cu frișcă.