Tort cu unt de arahide și portocale

Punem pariu că n-ați mai mâncat untul de arahide așa? Adică integrat într-un tort din care nu lipsesc biscuiții digestivi, sucul și coaja de portocală și merele feliate și îndulcite. O dulceață de tort!
Ingrediente necesare pentru tort cu unt de arahide și portocale
2 gălbenușuri de ou
3 linguri zahăr
½ cană lapte
2 lingurițe esență de rom
1 linguriță zahăr brun
2 albușuri
⅓ cană făină
4-5 biscuiți digestivi
1-2 lingurițe zahăr pudră
⅔ cană suc de portocale
1 lingură unt de arahide
coajă de portocală
2 mere, feliate
Cum să prepari tort cu unt de arahide și portocale
- Într-un castron, bate gălbenușurile împreună cu 1 lingură de zahăr.
- Continuă să amesteci în timp ce adaugi laptele, esența de rom și zahărul brun.
- Într-un alt castron, bate albușurile împreună cu 1 lingură de zahăr, până obții o consistență cremeoasă.
- Adaugă gălbenușurile bătute și amestecă.
- Continuă să amesteci, adăugând treptat făina. Lasă deoparte.
- Pune biscuiții într-un blender împreună cu zahărul pudră și cu 1 lingură din sucul de portocale și zdrobește-i.
- Adaugă untul de arahide și mai amestecă.
- Tapetează cu hârtie pergament fundul unei tăvi cu margine detașabilă și adaugă amestecul de biscuiți și unt de arahide. Întinde-l.
- Deasupra toarnă amestecul de ouă, apoi lasă la cuptor 30 minute la 180ºC.
- Toarnă sucul de portocale într-o oală la foc mic. Adaugă coajă de portocală după gust, completează cu merele tăiate și cu un pic de zahăr. Gătește până când se topește zahărul și dă în clocot.
- Scoate feliile de măr și coaja de portocală și lasă-le deoparte pe o farfurie.
- Adaugă zahărul rămas în oala cu sirop și mai dă odată în clocot.
- Glazurează tortul cu acest sirop, presară-l cu scorțișoară și garnisește-l după dorință cu merele gătite.