Tort cu unt de arahide și portocale

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 5 minute
  • 4 porții

Punem pariu că n-ați mai mâncat untul de arahide așa? Adică integrat într-un tort din care nu lipsesc biscuiții digestivi, sucul și coaja de portocală și merele feliate și îndulcite. O dulceață de tort!

Ingrediente necesare pentru tort cu unt de arahide și portocale

2 gălbenușuri de ou
3 linguri zahăr
½ cană lapte
2 lingurițe esență de rom
1 linguriță zahăr brun
2 albușuri
⅓ cană făină
4-5 biscuiți digestivi
1-2 lingurițe zahăr pudră
⅔ cană suc de portocale
1 lingură unt de arahide
coajă de portocală
2 mere, feliate

Cum să prepari tort cu unt de arahide și portocale

  1. Într-un castron, bate gălbenușurile împreună cu 1 lingură de zahăr.
  2. Continuă să amesteci în timp ce adaugi laptele, esența de rom și zahărul brun.
  3. Într-un alt castron, bate albușurile împreună cu 1 lingură de zahăr, până obții o consistență cremeoasă.
  4. Adaugă gălbenușurile bătute și amestecă.
  5. Continuă să amesteci, adăugând treptat făina. Lasă deoparte.
  6. Pune biscuiții într-un blender împreună cu zahărul pudră și cu 1 lingură din sucul de portocale și zdrobește-i.
  7. Adaugă untul de arahide și mai amestecă.
  8. Tapetează cu hârtie pergament fundul unei tăvi cu margine detașabilă și adaugă amestecul de biscuiți și unt de arahide. Întinde-l.
  9. Deasupra toarnă amestecul de ouă, apoi lasă la cuptor 30 minute la 180ºC.
  10. Toarnă sucul de portocale într-o oală la foc mic. Adaugă coajă de portocală după gust, completează cu merele tăiate și cu un pic de zahăr. Gătește până când se topește zahărul și dă în clocot.
  11. Scoate feliile de măr și coaja de portocală și lasă-le deoparte pe o farfurie.
  12. Adaugă zahărul rămas în oala cu sirop și mai dă odată în clocot.
  13. Glazurează tortul cu acest sirop, presară-l cu scorțișoară și garnisește-l după dorință cu merele gătite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *