Tort de biscuiți cu ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore și 20 de minute
  • 8 porții

Acest desert se adresează acelora dintre voi care sunt fani ciocolată! Și știm sigur, nu sunteți deloc puțini. Ciocolata se topește la bain-marie și se înnobilează cu lapte condensat, unt și zahăr pudră. Peste toate acestea, adăugăm și puțini biscuiți graham. Puteți adăuga chiar și mai mulți decât noi, iar dacă vă lipsește ceva crocant, puteți veni și cu câteva nuci sau alune.

Ingrediente necesare pentru tort de biscuiți cu ciocolată

400 grame ciocolată cu lapte

350 grame lapte condensat

80 grame unt

50 grame zahăr pudră

75 grame cacao

50 grame biscuiți graham

fulgi de sare

Cum să prepari tort de biscuiți cu ciocolată

  1. Începe să topești ciocolata la bain-marie.
  2. Adaugă în bol lapte condensat, unt și așteaptă să se topească totul complet.
  3. Oprește focul, adaugă zahărul și pudra de cacao. Amestecă bine până când se omogenizează.
  4. Zdrobește biscuiții graham, mai puțin unul. Amestecă-i cu compoziția de ciocolată.
  5. Tapetează un vas termorezistent cu folie de plastic și toarnă compoziția în el. Nivelează folosind o spatulă de lemn.
  6. Zdrobește și ultimul biscuite și presară-l pe toată suprafața ciocolatei.
  7. Presară la final câțiva fulgi de sare și dă prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *