Tort de biscuiți cu vișine și frișcă

  • Dificultate: Medie
  • 3 ore și 15 minute
  • 6 porții

Ia uite ce tort ți-am pregătit! Este un tort de biscuiți, fără coacere, dar ceva mai special. Pe lângă baza din biscuiți cu ciocolată, mai avem toppingul din frișcă și cremă de brânză amestecat cu vișine din compot. Textura cremoasă și ușor crocantă în același timp împreună cu gustul dulce-acrișor, merită așteptarea de vreo 3 ore cât timp tortul se răcește.

Ingrediente necesare pentru tort de biscuiți cu vișine și frișcă

300 grame biscuiți cu cremă de ciocolată
3 linguri unt topit
700 grame cremă de brânză
¼ cană zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
1 cană frișcă
1 cană vișine din compot

Cum să prepari tort de biscuiți cu vișine și frișcă

  1. Adaugă biscuiții cu untul topit într-un blender și zdrobește-i.
  2. Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu margine detașabilă, transferă în ea biscuiții zdrobiți și tasează.
  3. Lasă la frigider 60 de minute.
  4. Adaugă crema de brânză, zahărul pudră și esența de vanilie într-un castron. Omogenizează cu mixerul.
  5. Completează cu frișca și amestecă în continuare.
  6. Adaugă vișinele din compot și amestecă cu o spatulă.
  7. Adaugă amestecul de vișine peste biscuiții tasați, nivelează, apoi lasă la frigider 3 ore.
  8. Ca o sugestie, tortul poate fi servit garnisit cu fulgi de migdale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *