Tort de ciocolată
Ai ajuns pe pagina în care îți oferim un tort de ciocolată potrivit pentru o dietă fără carbohidrați, cum e cea Montignac bunăoară. Vom folosi numai ciocolată neagră pe care o vom topi și pe care o vom amesteca cu gălbenușuri bătute și cu cremă din albușuri. E simplu și e fără zahăr!
Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată
300 grame ciocolată neagră
10 albușuri
10 gălbenușuri
Cum să prepari tort de ciocolată
- Într-un bol termorezistent, topește ciocolata după metoda bain-marie. Pune deoparte cam 1/2 de cană pentru glazură.
- Bate albușurile până obții o consistență cremoasă.
- Într-un alt castron, bate gălbenușurile, apoi amestecă-le cu ciocolata topită.
- Adaugă, treptat, și crema de albușuri și amestecă bine.
- Transferă compoziția într-o formă de copt cu margine detașabilă. În prealabil, poți unge forma cu un pic de ulei de măsline.
- Bagă la cuptor 10 minutre la 200˚C.
- Glazurează blatul cu ciocolata topită rămasă. Lasă la rece înainte deservire.