Tort de ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 8 porții

Ai ajuns pe pagina în care îți oferim un tort de ciocolată potrivit pentru o dietă fără carbohidrați, cum e cea Montignac bunăoară. Vom folosi numai ciocolată neagră pe care o vom topi și pe care o vom amesteca cu gălbenușuri bătute și cu cremă din albușuri. E simplu și e fără zahăr!

Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată

300 grame ciocolată neagră
10 albușuri
10 gălbenușuri

Tort de ciocolată - mod de preparare

  1. Într-un bol termorezistent, topește ciocolata după metoda bain-marie. Pune deoparte cam 1/2 de cană pentru glazură.
  2. Bate albușurile până obții o consistență cremoasă.
  3. Într-un alt castron, bate gălbenușurile, apoi amestecă-le cu ciocolata topită.
  4. Adaugă, treptat, și crema de albușuri și amestecă bine.
  5. Transferă compoziția într-o formă de copt cu margine detașabilă. În prealabil, poți unge forma cu un pic de ulei de măsline.
  6. Bagă la cuptor 10 minutre la 200˚C.
  7. Glazurează blatul cu ciocolata topită rămasă. Lasă la rece înainte deservire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *