Tort de ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 8 porții

Ai ajuns pe pagina în care îți oferim un tort de ciocolată potrivit pentru o dietă fără carbohidrați, cum e cea Montignac bunăoară. Vom folosi numai ciocolată neagră pe care o vom topi și pe care o vom amesteca cu gălbenușuri bătute și cu cremă din albușuri. E simplu și e fără zahăr!

Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată

300 grame ciocolată neagră
10 albușuri
10 gălbenușuri

Cum să gătești tort de ciocolată

  1. Într-un bol termorezistent, topește ciocolata după metoda bain-marie. Pune deoparte cam 1/2 de cană pentru glazură.
  2. Bate albușurile până obții o consistență cremoasă.
  3. Într-un alt castron, bate gălbenușurile, apoi amestecă-le cu ciocolata topită.
  4. Adaugă, treptat, și crema de albușuri și amestecă bine.
  5. Transferă compoziția într-o formă de copt cu margine detașabilă. În prealabil, poți unge forma cu un pic de ulei de măsline.
  6. Bagă la cuptor 10 minutre la 200˚C.
  7. Glazurează blatul cu ciocolata topită rămasă. Lasă la rece înainte deservire.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *