Tort de ciocolată cu biluțe de cocos
Sunteți pregătiți pentru un nou desert grozav? Aromele de ciocolată, cocos și ricotta se împletesc de minune în acest tort, care sigur va capta atenția tuturor. Astfel, dacă erați în căutarea unui desert care să impresioneze o gașcă de musafiri flămânzi, acesta poate fi cel ales!
Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată cu biluțe de cocos
200 g ricotta
2 gălbenușuri
150 g făină de cocos
2 linguri amidon
4 ouă
50 g zahăr
100 g făină
2 linguri pudră de cacao
1 linguriță praf de copt
50 g ciocolată neagră topită
Cum să prepari tort de ciocolată cu biluțe de cocos
- Mixează ricotta, gălbenușurile, făina de cocos și amidonul într-un bol mare.
- Acoperă compoziția și dă-o la congelator pentru 30 de minute.
- Mixează ouăle și zahărul într-un bol separat.
- Adaugă făina, pudra de cacao, praful de copt și ciocolata neagră. Omogenizează și lasă compoziția deoparte.
- Scoate compoziția de ricotta de la frigider și formează mici biluțe din ea, cu un diametru de aproximativ 2-3 cm.
- Așază-le într-o tavă de cuptor la o mică distanță una de cealaltă și toarnă ciocolata topită peste ele.
- Dă tava la cuptor pentru următoarele 40 de minute, la 180 de grade Celsius.