Tort de ciocolată cu biscuiți amaretti

  • Dificultate: Mică
  • 2 ore și 20 de minute
  • 6 porții
Tort de ciocolată cu biscuiți amaretti

Putem să afirmăm cu mâna pe inimă că acest tort de biscuiți și ciocolată este exagerat de delicios. Iată și de ce. În primul rând, ciocolata amestecată cu lapte nu mai are nevoie de nici o prezentare. În al doilea rând, am folosit biscuiții amaretti pe care i-am îmbibat într-un amestec de lapte, cafea și sirop de arțar. După care am avut nevoie de multă răbdare așteptând să se răcească minunea asta.

Ingrediente

2 căni lapte
2 linguri cafea
1/4 cană sirop de arțar
200 grame ciocolată
300 grame biscuiți amaretti
cacao (pudră)

Etape

  1. Amestecă o cană de lapte împreună cu cafeaua și siropul de arțar într-un castron.
  2. Încălzește laptele rămas într-o oală la foc mic. Adaugă ciocolata și gătește, amestecând încontinuu până se topește.
  3. Așază biscuiții în straturi într-o tavă de copt cu fund detașabil după ce în prealabil i-ai îmbibat în amestecul de lapte și cafea.
  4. Deasupra fiecărui strat zdrobește și presară 1-2 biscuiți și toarnă din ciocolata topită.
  5. Presară deasupra cacao și lasă la frigider 2 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *