Tort de ciocolată cu nucă de cocos și zmeură

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 2 porții

Un gustos și sănătos tortuleț de ciocolată, fără zahăr și fără gluten, te așteaptă pe această pagină. Am înlocuit ce nu era prea sănătos cu ciocolată neagră și cacao, cu zahăr de cocos și cu făină de migdale. Iată un tort demn de o dietă. Paleo, bunăoară.

Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată cu nucă de cocos și zmeură

⅓ cană ulei de cocos
⅓ cană zahăr de cocos
1 ou
2-3 lingurițe extract de vanilie
½ cană făină de migdale
3-4 linguri cacao
1 linguriță bicarbonat
½ cană zmeură
ciocolată neagră topită (sau sirop de ciocolată)

Cum să gătești tort de ciocolată cu nucă de cocos și zmeură

  1. Încinge uleiul de cocos într-o tigaie la foc mic.
  2. Adaugă zahărul de cocos și amestecă până se topește.
  3. Toarnă amestecul într-un castron, adaugă oul și omogenizează, adăugând treptat extractul de vanilie, făina de migdale, cacaoa și bicarbonatul.
  4. Transferă compoziția într-o formă de copt cu margine detașabilă, ornează cu zmeură și bagă la cuptor 20 minute la 175°C.
  5. Lasă să se răcească, ornează cu ciocolata topită și servește.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *