Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată glazurat
5 albușuri
200 grame unt
250 grame ciocolată neagră
2 linguri suc de portocale
5 gălbenușuri
200 grame zahăr
sare
200 grame făină
1 linguriță pesmet
Cum să prepari tort de ciocolată glazurat
- Mixează albușurile până se întăresc, și dă-le la frigider pentru 10 minute.
- Încinge o tigaie la foc mic, adaugă untul și topește-l.
- Topește în tigaie și ciocolata negră, apoi toarnă sucul de portocale și încorporează-l. Ia preparatul de pe foc.
- Mixează gălbenușurile cu zahărul și sarea, apoi amestecă-le cu jumătate din glazura de ciocolată și cu albușurile.
- Adaugă treptat făina și încorporează ușor folosind o spatulă.
- Unge o tavă pentru guguluf cu ulei. Toarnă amestecul de blat și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius.
- Toarnă pe deasupra restul de glazură și lasă tortul să se răcească.