Tort de ciocolată glazurat

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 6 porții

Un tort cu ciocolată este ideea noastră pentru un desert perfect pentru weekend. Se face foarte ușor, așa că dacă până acum ți-era frică de torturi, acesta este unul cu care poți să începi. Se face în tavă pentru guguluf, și este și glazurat. Cu ce? Cu ciocolată, evident!

Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată glazurat

5 albușuri

200 grame unt

250 grame ciocolată neagră

2 linguri suc de portocale

5 gălbenușuri

200 grame zahăr

sare

200 grame făină

1 linguriță pesmet

Cum să gătești tort de ciocolată glazurat

  1. Mixează albușurile până se întăresc, și dă-le la frigider pentru 10 minute.
  2. Încinge o tigaie la foc mic, adaugă untul și topește-l.
  3. Topește în tigaie și ciocolata negră, apoi toarnă sucul de portocale și încorporează-l. Ia preparatul de pe foc.
  4. Mixează gălbenușurile cu zahărul și sarea, apoi amestecă-le cu jumătate din glazura de ciocolată și cu albușurile.
  5. Adaugă treptat făina și încorporează ușor folosind o spatulă.
  6. Unge o tavă pentru guguluf cu ulei. Toarnă amestecul de blat și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius.
  7. Toarnă pe deasupra restul de glazură și lasă tortul să se răcească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *