Tort de ciocolată glazurat
Un tort cu ciocolată este ideea noastră pentru un desert perfect pentru weekend. Se face foarte ușor, așa că dacă până acum ți-era frică de torturi, acesta este unul cu care poți să începi. Se face în tavă pentru guguluf, și este și glazurat. Cu ce? Cu ciocolată, evident!
Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată glazurat
5 albușuri
200 grame unt
250 grame ciocolată neagră
2 linguri suc de portocale
5 gălbenușuri
200 grame zahăr
sare
200 grame făină
1 linguriță pesmet
Cum să prepari tort de ciocolată glazurat
- Mixează albușurile până se întăresc, și dă-le la frigider pentru 10 minute.
- Încinge o tigaie la foc mic, adaugă untul și topește-l.
- Topește în tigaie și ciocolata negră, apoi toarnă sucul de portocale și încorporează-l. Ia preparatul de pe foc.
- Mixează gălbenușurile cu zahărul și sarea, apoi amestecă-le cu jumătate din glazura de ciocolată și cu albușurile.
- Adaugă treptat făina și încorporează ușor folosind o spatulă.
- Unge o tavă pentru guguluf cu ulei. Toarnă amestecul de blat și dă-l la cuptor pentru 40 de minute, la 175 de grade Celsius.
- Toarnă pe deasupra restul de glazură și lasă tortul să se răcească.