Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată
200 grame unt
200 grame ciocolată neagră
½ cană cacao (pudră)
½ cană făină cu agent de creștere
½ linguriță bicarbonat
½ cană făină
3 ouă
⅔ cană zahăr
⅓ cană lapte bătut
Cum să gătești tort de ciocolată
- Folosește metoda bain-marie pentru a topi untul și ciocolata neagră împreună: pune apă la fiert într-o oală (cam jumătate) și așează deasupra un bol cu untul și ciocolata. Amestecă încontinuu până obții un amestec omogen.
- Amestecă într-o farfurie cacaoa, făina cu agent de creștere, bicarbonatul și făina normală.
- Adaugă ouăle și zahărul în bolul mixerului și amestecă. În tot acest răstimp, adaugă treptat laptele bătut, amestecul de cacao cu făină, iar apoi și 1/2 din cantitatea de ciocolată topită cu unt.
- Tapetează un castron sau o formă pentru blat cu hârtie pentru copt și transferă compoziția în el.
- Nivelează cu ajutorul unui cuțit mai lat, apoi bagă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
- Taie blatul în două pe orizontală. Folosește compoziția de ciocolată cu unt rămasă pentru a unge partea superioară a fiecărei jumătăți de blat și a glazura în întregime tortul.
- Garnisește-l cu bucăți de ciocolată.