Tort de ciocolată

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 6 porții

Nu mulți sunt cei care pot spune “nu!” delicioasei ciocolate. Nici noi nu ne regăsim printre acei puțini super-oameni, așa că am mai făcut un tort cu ciocolată. Am adăugat mai mult unt în ciocolata topită de data asta și am mai folosit cacao cu lapte bătut. Numai simpla enumerare a ingredientelor ne lasă gura apă. Ție?

Ingrediente necesare pentru tort de ciocolată

200 grame unt
200 grame ciocolată neagră
1/2 cană cacao (pudră)
1/2 cană făină cu agent de creștere
1/2 linguriță bicarbonat
1/2 cană făină
3 ouă
2/3 cană zahăr
1/3 cană lapte bătut

Tort de ciocolată - mod de preparare

  1. Folosește metoda bain-marie pentru a topi untul și ciocolata neagră împreună: pune apă la fiert într-o oală (cam jumătate) și așează deasupra un bol cu untul și ciocolata. Amestecă încontinuu până obții un amestec omogen.
  2. Amestecă într-o farfurie cacaoa, făina cu agent de creștere, bicarbonatul și făina normală.
  3. Adaugă ouăle și zahărul în bolul mixerului și amestecă. În tot acest răstimp, adaugă treptat laptele bătut, amestecul de cacao cu făină, iar apoi și 1/2 din cantitatea de ciocolată topită cu unt.
  4. Tapetează un castron sau o formă pentru blat cu hârtie pentru copt și transferă compoziția în el.
  5. Nivelează cu ajutorul unui cuțit mai lat, apoi bagă la cuptor 45 de minute la 180⁰C.
  6. Taie blatul în două pe orizontală. Folosește compoziția de ciocolată cu unt rămasă pentru a unge partea superioară a fiecărei jumătăți de blat și a glazura în întregime tortul.
  7. Garnisește-l cu bucăți de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *