Tort de clătite cu mix de legume, bacon și mozzarella

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 30 de minute
  • 6 porții
Tort de clătite cu mix de legume, bacon și mozzarella

Impresionează-ți familia și prietenii cu un tort de clătite! Deși este un tort, nu este un preparat dulce, ci unul sărat. Straturile de bacon prăjit și de legume gătite în unt îl fac cu adevărat delicios. Mozzarella completează gustul și textura.

Ingrediente necesare pentru tort de clătite cu mix de legume, bacon și mozzarella

Pentru umplutură:
1 lingură de unt
1 ceapă, tocată mărunt
150 grame bacon, tăiat mărunt
200 grame legume congelate
sare
piper
100 grame baby spanac

Pentru aluatul de clătite:
1 cană făină
3 ouă
sare
1 cană lapte

Pentru asamblarea tortului de clătite:
Ulei vegetal
200 grame mozzarella, răzuită
1 lingură suc de roșii
Fulgi de ardei iute, pentru decorat
Frunze de cimbru proaspăt, pentru decorat

Tort de clătite cu mix de legume, bacon și mozzarella - mod de preparare

Pentru umplutură:

  1. Pune o tigaie pe foc mic și topește untul. Adaugă ceapa și gătește-o până când începe să se înmoaie, amestecând des. Adăugă apoi bucățile de bacon și amestecă din nou, până când grăsimea începe să se topească și baconul se prăjește.
  2. Adăugă în aceeași tigaie amestecul de legume congelate și amestecă. Presară sare și piper după gust. Continuă să gătești aproximativ 10 minute, amestecând din când în când, până când legumele se înmoaie.
  3. Adăugă frunzele de baby spanac și amestecă rapid, maximum 1-2 minute. Ia umplutura de pe foc.

Pentru aluatul de clătite:

  1. Adăugă făina, ouăle și laptele într-un bol suficient de mare. Presară un praf de sare și amestecă bine cu un tel până când obții o compoziție omogenă.
  2. Încinge o tigaie pentru clătite pe foc mediu. Unge tigaia cu ulei sau folosește un spray de ulei pentru gătit. Cu un polonic, toarnă aluat în tigaie și întinde-l pe fundul tigăii, cu mișcări circulare. Coace clătita aproximativ 2 minute pe o parte, apoi întoarce-o și mai coace-o încă 2 minute, până când devine auriu-maronie. Timpul de gătire depinde de cât de puternică este căldura aragazului.
  3. Continuă procesul până când termini tot aluatul de clătite. Din aceste cantități, nouă ne-au ieșit 10 clătite.

Pentru asamblarea tortului de clătite:

  1. Preîncălzește cuptorul la 160⁰C.
  2. Asamblează tortul pe o tavă de cuptor în care ai așezat hârtie de copt. Pornește de la o clătită, apoi întinde peste ea un strat de legume și bacon, apoi un strat de mozzarella răzuită. Continuă până când termini clătitele.
  3. Peste ultima clătită, întinde sosul de roșii și încă un strat de mozzarella.
  4. Pune tava la cuptor și coace tortul 15 minute. Mozzarella se va topi.
  5. Opțional, poți decora tortul de clătite cu fulgi de ardei iute și frunze de cimbru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *