Tort de mere

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 20 de minute
  • 8 porții

Acest tort de mere combină prospețimea fructelor cu gusturile irezistibile de caramel și vanilie. Merele suculente contrastează în mod plăcut cu aluatul pufos. Probabil că, la finalul primei porții, vei vrea să îți mai pui o felie.

Ingrediente necesare pentru tort de mere

Pentru aluat:
1 cană făină
1 linguriță praf de copt
sare
½ cană zahăr
100 grame unt
1 linguriță esență de vanilie
2 ouă
½ cană lapte
4 mere

Pentru glazură:
1 cană zahăr
50 grame unt
sare
1/4 cană lapte

Tort de mere - mod de preparare

Pentru tortul de mere:

  1. Cerne făina și pune-o într-un bol suficient de mare. Adăugă praful de copt, zahărul, untul, esența de vanilie și ouăle. Pune un praf de sare. Amestecă totul folosind un mixer.
  2. Adaugă laptele și continuă să amesteci cu mixerul până când zahărul se topește și obții un aluat moale. Lasă aluatul deoparte.
  3. Decojește merele și scoate-le cotoarele. Pune merele într-o tavă de tort cu pereți detașabili, pe care ai uns-o, în prealabil, cu unt. Toarnă aluatul peste mere și dă tava la cuptorul preîncălzit la 180⁰C.
  4. Când tortul este copt, lăsă-l să se răcorească la temperatura camerei.

Pentru glazură:

  1. Pune zahărul într-o cratiță mică și pune-o pe aragaz, la foc mic. Începe să amesteci până când zahărul devine maroniu și începe să se topească. Adăugă apoi untul, un praf de sare și continuă să amesteci, adăugând laptele. Lasă sosul de caramel pe foc maximum 10 minute.
  2. Toarnă caramelul peste tortul de mere și dă tortul la frigider pentru 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *