Tort de morcovi

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 8 porții

Acum ceva mai mulți ani alăturarea morcovului cu tort nu prea avea niciun sens. Însă, în ultimii ani aceste torturi de morcovi au invadat bucătăriile din România. Si nici nu e de mirare fiindcă sunt pur și simplu delicioase! Blatul este unul ușor și pufor, iar crema de pe deasupra îl ajută să se exprime la adevărata lui valoare. Dacă nu ați mai încercat până acum, vă recomandăm cu căldură!

Ingrediente necesare pentru tort de morcovi

4 gălbenușuri

200 grame zahăr

200 grame zahăr brun

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță praf de copt

1 linguriță nucșoară

300 ml ulei

3 morcovi rași

280 grame făină

4 albușuri bătute spumă

200 grame frișcă

4 linguri piure de morcovi

Cum să gătești tort de morcovi

  1. Mixează mai întâi gălbenușurile împreună cu zahărul și zahărul brun până obții un amestec omogen.
  2. Adaugă scorțișoară, bicarbonat, praf de copt și nucșoară. Toarnă uleiul și mixează până se încorporează.
  3. Adaugă morcovii, făina și albușurile bătute. Mixează până când obții un aluat omogen.
  4. Apoi toarnă aluatul într-o tavă rotundă de aproximativ 30 cm diametru. Tava trebuie înainte tapetată cu hârtie de copt.
  5. Dă tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.
  6. Separat, amestecă frișca cu piureul de morcovi într-un bol.
  7. Folosește frișca pentru a orna tortul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *