Ingrediente necesare pentru tort de morcovi
4 gălbenușuri
200 grame zahăr
200 grame zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță praf de copt
1 linguriță nucșoară
300 ml ulei
3 morcovi rași
280 grame făină
4 albușuri bătute spumă
200 grame frișcă
4 linguri piure de morcovi
Cum să gătești tort de morcovi
- Mixează mai întâi gălbenușurile împreună cu zahărul și zahărul brun până obții un amestec omogen.
- Adaugă scorțișoară, bicarbonat, praf de copt și nucșoară. Toarnă uleiul și mixează până se încorporează.
- Adaugă morcovii, făina și albușurile bătute. Mixează până când obții un aluat omogen.
- Apoi toarnă aluatul într-o tavă rotundă de aproximativ 30 cm diametru. Tava trebuie înainte tapetată cu hârtie de copt.
- Dă tava la cuptor pentru 45 de minute la 180 de grade Celsius.
- Separat, amestecă frișca cu piureul de morcovi într-un bol.
- Folosește frișca pentru a orna tortul.