Ingrediente necesare pentru tort fără coacere cu lapte condensat și căpșuni
400 grame căpșuni, tăiate pe jumătate
¼ cană zahăr
3 linguri apă
2 linguri suc de lămâie
1 cană lapte condensat
2-3 linguri unt
1 lingură scorțișoară
½ cană amidon
topping de ciocolată
Cum să gătești tort fără coacere cu lapte condensat și căpșuni
- Pune mai mult de jumătate din căpșuni într-un blender, adaugă zahărul, apa și sucul de lămâie și pasează.
- Tapetează cu folie de plastic o tavă de copt cu margine detașabilă și transferă căpșunile pasate în ea.
- Lasă la frigider 40 minute.
- Toarnă laptele condensat într-o oală la foc mic și adaugă untul. Gătește până se topește untul, amestecând constant.
- Integrează în compoziție și scorțișoara și amidonul. Pentru asta folosește cel mai bine un tel.
- Toarnă compoziția deasupra blatului din căpșuni pasate.
- Adaugă căpșunile rămase și lasă la frigider încă 60 minute.
- Servește tortul, de preferință, cu topping de ciocolată.