Tort fără coacere cu lapte condensat și căpșuni

Sensul cuvântului “demențial” poate fi curpins și de către acest tort fără coacere, pe care l-am realizat în primul și în primul rând, din căpșuni. Blatul e din căpșuni aromatizate cu suc de lămâie, îndulcite și pasate. Toppingul cu lapte condensat, conține și el căpșuni și este aromatizat cu scorțișoară. Ce mai lipsește? Ciocolata, zice cineva. Atunci servește cu topping de ciocolată. Demențial de bun!
Ingrediente necesare pentru tort fără coacere cu lapte condensat și căpșuni
400 grame căpșuni, tăiate pe jumătate
¼ cană zahăr
3 linguri apă
2 linguri suc de lămâie
1 cană lapte condensat
2-3 linguri unt
1 lingură scorțișoară
½ cană amidon
topping de ciocolată
Cum să prepari tort fără coacere cu lapte condensat și căpșuni
- Pune mai mult de jumătate din căpșuni într-un blender, adaugă zahărul, apa și sucul de lămâie și pasează.
- Tapetează cu folie de plastic o tavă de copt cu margine detașabilă și transferă căpșunile pasate în ea.
- Lasă la frigider 40 minute.
- Toarnă laptele condensat într-o oală la foc mic și adaugă untul. Gătește până se topește untul, amestecând constant.
- Integrează în compoziție și scorțișoara și amidonul. Pentru asta folosește cel mai bine un tel.
- Toarnă compoziția deasupra blatului din căpșuni pasate.
- Adaugă căpșunile rămase și lasă la frigider încă 60 minute.
- Servește tortul, de preferință, cu topping de ciocolată.