Tort fără coacere din castane cu sirop de cătină

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră
  • 6 porții

Acest tort fără coacere poate fi considerat cu siguranță o minune culinară. Și cum să fie altfel când peste baza de biscuiți și nuci zdrobite, am așternut un strat cremos din castane și mascarpone? Și cum să nu fie așa, când, pentru a-l glazura cu stil, am pregătit un incredibil sirop de cătină?

Ingrediente necesare pentru tort fără coacere din castane cu sirop de cătină

400 grame castane, decojite
½ cană smântână dulce
3 linguri zahăr pudră
150-200 grame mascarpone
1 ½ căni cătină
2-3 linguri miere
10-12 biscuiți digestivi
2-3 linguri nuci
2 lingurițe cacao
2 linguri unt topit

Cum să prepari tort fără coacere din castane cu sirop de cătină

  1. Dă în fiert 1/2 de oală cu apă, adaugă castanele și fierbe-le 35-40 minute.
  2. Bate smântâna într-un castron împreună cu o linguriță de zahăr pudră. Amestecă până obții o consistență cremoasă.
  3. Adaugă mascarpone și încă 2 lingurițe zahăr pudră. Mai amestecă, apoi lasă deoparte.
  4. Pune cătina într-o crăticioară la foc mic, zdrobește-o cu o furculiță și gătește până obții un sirop.
  5. Adaugă 1 lingură de miere și gătește până când se topește.
  6. Strecoară siropul și pune-l din nou pe foc. Adaugă mierea rămasă și mai gătește 2-3 minute.
  7. Completează cu zahărul pudră rămas și gătește până când se topește.
  8. Zdrobește biscuiții cu nucile într-un blender. Completează cu cacaoa și untul topit și mai amestecă.
  9. Transferă castanele fierte într-un pahar pentru măsurat și pasează-le cu blenderul vertical.
  10. Adaugă-le peste compoziția de smântână și mascarpone și omogenizează.
  11. Tapetează cu hârtie pergament o tavă de copt cu margine detașabilă, transferă compoziția de biscuiți și tasează.
  12. Întinde deasupra compoziția de castane și mascarpone, apoi detașează margine tăvii.
  13. Presară cu pudră de cacao și toarnă deasupra sirop de cătină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *