Tort Kwanzaa
Tortul Kwanzaa a apărut peste noapte, probabil în 1966, de când datează și sărbătoarea cu același nume. Nu este vorba despre o tradiție în adevăratul sens al cuvântului, ci despre o reacție. Totuși asta nu ne împiedică să încercăm tortul care se pregătește cu această ocazie. Zis și făcut, așa că deși nu ținem “tradiția” Kwanza (Crăciunul e perfect pentru noi), tortul merită încercat.
Ingrediente necesare pentru tort Kwanzaa
2 căni lapte
½ cană zahăr
100 grame praf de budincă cu vanilie
1 panettone
2-3 lingurițe scorțișoară
2 linguri cacao pudră
1 linguriță esență de vanilie
300 grame gem de caise
floricele de porumb
porumb prăjit
semințe de dovleac
Cum să prepari tort Kwanzaa
- Încălzește aproape tot laptele (păstrează 2-3 linguri pentru pasul 2) într-o oală la foc mic și adaugă zahărul. Amestecă până se topește.
- Amestecă bine într-un castron praful de budincă cu laptele rămas și toarnă-l în oală. Gătește, amestecând încontinuu, până obții o compoziție cremoasă și fină.
- Retează capătul superior al blatului panettone și scoate o parte din miez. Taie trunchiul rămas în două, pe orizontală.
- Adaugă scorțișoara, cacaoa și esența de vanilie în oala cu budincă și omogenizează.
- Adaugă pe marginea jumătății de jos a tortului un strat gros de cremă.
- Așază deasupra jumătatea superioară și umple golul rămas cu gemul de caise.
- Adaugă cremă și pe marginea superioară, apoi folosește-o pe cea rămasă pentru a unge exteriorul blatului.
- Presară cu floricele, cu porumb prăjit și cu semințe de dovleac și ornează cu fructe după cum dorești.