Tort Kwanzaa

  • Dificultate: Medie
  • 30 de minute
  • 8 porții

Tortul Kwanzaa a apărut peste noapte, probabil în 1966, de când datează și sărbătoarea cu același nume. Nu este vorba despre o tradiție în adevăratul sens al cuvântului, ci despre o reacție. Totuși asta nu ne împiedică să încercăm tortul care se pregătește cu această ocazie. Zis și făcut, așa că deși nu ținem “tradiția” Kwanza (Crăciunul e perfect pentru noi), tortul merită încercat.

Ingrediente necesare pentru tort Kwanzaa

2 căni lapte
1/2 cană zahăr
100 grame praf de budincă cu vanilie
1 panettone
2-3 lingurițe scorțișoară
2 linguri cacao pudră
1 linguriță esență de vanilie
300 grame gem de caise
floricele de porumb
porumb prăjit
semințe de dovleac

Tort Kwanzaa - mod de preparare

  1. Încălzește aproape tot laptele (păstrează 2-3 linguri pentru pasul 2) într-o oală la foc mic și adaugă zahărul. Amestecă până se topește.
  2. Amestecă bine într-un castron praful de budincă cu laptele rămas și toarnă-l în oală. Gătește, amestecând încontinuu, până obții o compoziție cremoasă și fină.
  3. Retează capătul superior al blatului panettone și scoate o parte din miez. Taie trunchiul rămas în două, pe orizontală.
  4. Adaugă scorțișoara, cacaoa și esența de vanilie în oala cu budincă și omogenizează.
  5. Adaugă pe marginea jumătății de jos a tortului un strat gros de cremă.
  6. Așază deasupra jumătatea superioară și umple golul rămas cu gemul de caise.
  7. Adaugă cremă și pe marginea superioară, apoi folosește-o pe cea rămasă pentru a unge exteriorul blatului.
  8. Presară cu floricele, cu porumb prăjit și cu semințe de dovleac și ornează cu fructe după cum dorești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *