Tort raw vegan cu caju și nuci

  • Dificultate: Medie
  • 20 de minute
  • 6 porții
Tort raw vegan cu caju și nuci

Bucătăria raw vegană este relativ nouă pe piața din România, dar a devenit din ce în ce mai populară. Dacă nu ați mai preparat rețete raw-vegane până acum, să stiți că ele nu se fac greu deloc. Mai problematic este găsirea ingredientelor în supermarket. Aluatul este unul crocant de curmale și nuci, iar crema are ca element principal nucile caju, aromate cu lămâie și sirop de arțar.

Ingrediente necesare pentru tort raw vegan cu caju și nuci

200 grame curmale

2 linguri ulei de cocos

100 grame nuci

200 grame nuci caju

1 lingură sirop de arțar

1 linguriță turmeric

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 lingură suc de lămâie

 

Tort raw vegan cu caju și nuci - mod de preparare

  1. Lasă curmalele la înmuiat în apă timp de 3 ore.
  2. Adaugă-le apoi într-un blender împreună cu o lingură de ulei de cocos și nucile.
  3. Pasează până când obții un amestec omogen.
  4. Adaugă compoziția într-un vas rotund termorezistent și dă-o la frigider pentru următoarele 2 ore.
  5. Separat, adaugă nucile caju în blender împreună cu uleiul de cocos rămas, siropul de arțar, turmericul, coaja și sucul de lămâie.
  6. Pasează cu blenderul până când obții o compoziție omogenă.
  7. Toarnă această compoziție peste aluatul întărit la frigider și nivelează-o folosind o spatulă.
  8. Dă tortul la frigider pentru încă 3 ore.
  9. Poți decora tortul la final cu nuci sau fructe proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *