Tort Red Velvet
Tortul Red Velvet este ideal pentru a vă impresiona oaspeții, sau de ce nu, urmăritorii de pe rețelele de socializare. Dar, în afară de aspect, acesta are și un gust excelent. Nu vă lăsați păcăliți de culoare, pentru că blatul are cacao în compoziție, iar acesta se potrivește de minune cu glazura de cremă de brânză și zahăr. Adaugă pe deasupra câteva fructe proaspete, și ai obținut o rețetă excelentă de tort.
Ingrediente necesare pentru tort Red Velvet
1 lingură pudră de cacao
30 ml ulei vegetal
2 linguri oțet
1 linguriță colorant alimentar de culoare roșie
200 grame unt
150 grame zahăr pudră
2 ouă
200 grame făină
1 linguriță bicarbonat
sare
1 linguriță praf de copt
200 ml iaurt de băut
400 grame cremă de brânză
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță suc de lămâie
Cum să prepari tort Red Velvet
- Amestecă într-un bol pudra de cacao împreună cu uleiul, oțetul și colorantul alimentar.
- Mixează într-un bol mare 150 grame de unt, 100 grame de zahăr pudră și adaugă treptat cele două ouă.
- Toarnă și amestecul de cacao. Amestecă până obții o compoziție omogenă.
- Trece făina printr-o sită și adaugă-o într-un bol mare. Adaugă bicarbonatul, praful de copt și un praf de sare.
- Începe să amesteci cu robotul de bucătărie și adaugă treptat laptele bătut și amestecul realizat în prima parte.
- Toarnă compoziția rezultată în două tăvi rotunde de cuptor, cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri.
- Dă aluaturile la cuptor pentru 25 de minute, la 180 de grade Celsius.
- Mixează într-un bol crema de brânză cu zahărul pudră și untul rămas, esența de vanilie și sucul de lămâie, până când obții o compoziție omogenă.
- Ia cele două torturi și taie pe orizontală câte o bucățică mică de aluat și sfărâmițează-le.
- Taie torturile mari pe din două, pe orizontală.
- Așază cele 4 bucăți mari obținute una peste alta într-un turnuleț, dar nu înainte de a adăuga crema de brânză printre straturi.
- Adaugă pe deasupra și pe lateral aluat fărâmițat.
- La final, poți servi tortul pe deasupra cu fructe proaspete precum zmeură sau căpșuni.