Tort sărat cu năut și cușcuș

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 6 porții
Tort sărat cu năut și cușcuș

Poate credeați că torturile pot fi doar dulci, dar nu e chiar așa. Pot fi delicioase și torturile sărate! Acesta de mai jos este inspirat din bucătăria arabă, cu numeroase ingrediente specifice, cum ar fi humusul, cușcușul, și harissa. În rest, mai avem multe legume la grătar, iar pe deasupra câțiva fulgi de migdale. Încercați și vedeți dacă vă place!

Ingrediente necesare pentru tort sărat cu năut și cușcuș

Pentru humus:

400 grame năut la conservă

1 ceapă roșie, felii subțiri

2 căței de usturoi

1 legătură coriandru

sare

1 linguriță semințe de chimion

150 grame sos harissa

1 mână pătrunjel

2 linguri ulei de măsline

 

Pentru tort: 

1 lipie mexicană

1 dovlecel la grătar, felii subțiri

300 grame cușcuș fiert

100 grame fasole verde, fiartă

1 cartof dulce la grătar, felii subțiri

1 vânătă la grătar, felii subțiri

1 ardei copt, felii subțiri

50 grame fulgi de migdale

Tort sărat cu năut și cușcuș - mod de preparare

  1. Mai întâi preparăm humusul. Adaugă năutul în blender împreună cu ceapa, usturoiul, coriandrul, sarea, semințele de chimen, 2 linguri de sos harissa și mâna de pătrunjel.
  2. Pasează și toarnă treptat puțin ulei de măsline. Pasează din nou și astfel vei obține un humus mai cremos.
  3. Începe să asamblezi tortul. Pune o lipie mexicană la baza unui vas de cuptor rotund.
  4. Pentru primul strat, adaugă 2 linguri de humus și una de harissa.
  5. Joacă-te cu restul de toppinguri și adaugă-le în ce ordine vrei, alternând cu humus, cușcuș și legume.
  6. La final, presară pe deasupra fulgi de migdale.
  7. Dă tortul la cuptor pentru 20 de minute, la 195 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *