Ingrediente necesare pentru tort sărat cu năut și cușcuș
Pentru humus:
400 grame năut la conservă
1 ceapă roșie, felii subțiri
2 căței de usturoi
1 legătură coriandru
sare
1 linguriță semințe de chimion
150 grame sos harissa
1 mână pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
Pentru tort:
1 lipie mexicană
1 dovlecel la grătar, felii subțiri
300 grame cușcuș fiert
100 grame fasole verde, fiartă
1 cartof dulce la grătar, felii subțiri
1 vânătă la grătar, felii subțiri
1 ardei copt, felii subțiri
50 grame fulgi de migdale
Cum să gătești tort sărat cu năut și cușcuș
- Mai întâi preparăm humusul. Adaugă năutul în blender împreună cu ceapa, usturoiul, coriandrul, sarea, semințele de chimen, 2 linguri de sos harissa și mâna de pătrunjel.
- Pasează și toarnă treptat puțin ulei de măsline. Pasează din nou și astfel vei obține un humus mai cremos.
- Începe să asamblezi tortul. Pune o lipie mexicană la baza unui vas de cuptor rotund.
- Pentru primul strat, adaugă 2 linguri de humus și una de harissa.
- Joacă-te cu restul de toppinguri și adaugă-le în ce ordine vrei, alternând cu humus, cușcuș și legume.
- La final, presară pe deasupra fulgi de migdale.
- Dă tortul la cuptor pentru 20 de minute, la 195 de grade Celsius.