Tort sărat cu năut și cușcuș

Poate credeați că torturile pot fi doar dulci, dar nu e chiar așa. Pot fi delicioase și torturile sărate! Acesta de mai jos este inspirat din bucătăria arabă, cu numeroase ingrediente specifice, cum ar fi humusul, cușcușul, și harissa. În rest, mai avem multe legume la grătar, iar pe deasupra câțiva fulgi de migdale. Încercați și vedeți dacă vă place!
Ingrediente necesare pentru tort sărat cu năut și cușcuș
Pentru humus:
400 grame năut la conservă
1 ceapă roșie, felii subțiri
2 căței de usturoi
1 legătură coriandru
sare
1 linguriță semințe de chimion
150 grame sos harissa
1 mână pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
Pentru tort:
1 lipie mexicană
1 dovlecel la grătar, felii subțiri
300 grame cușcuș fiert
100 grame fasole verde, fiartă
1 cartof dulce la grătar, felii subțiri
1 vânătă la grătar, felii subțiri
1 ardei copt, felii subțiri
50 grame fulgi de migdale
Cum să prepari tort sărat cu năut și cușcuș
- Mai întâi preparăm humusul. Adaugă năutul în blender împreună cu ceapa, usturoiul, coriandrul, sarea, semințele de chimen, 2 linguri de sos harissa și mâna de pătrunjel.
- Pasează și toarnă treptat puțin ulei de măsline. Pasează din nou și astfel vei obține un humus mai cremos.
- Începe să asamblezi tortul. Pune o lipie mexicană la baza unui vas de cuptor rotund.
- Pentru primul strat, adaugă 2 linguri de humus și una de harissa.
- Joacă-te cu restul de toppinguri și adaugă-le în ce ordine vrei, alternând cu humus, cușcuș și legume.
- La final, presară pe deasupra fulgi de migdale.
- Dă tortul la cuptor pentru 20 de minute, la 195 de grade Celsius.