Tort sushi

  • Dificultate: Mică
  • 1 oră
  • 8 porții

Iată un tort ne-desert, care poate fi mâncat ca fel principal sau ca gustare. Asta pentru că numai forma sa este de tort, ingredientele fiind acelea care intră în compoziția minunatelor gustări sushi. Am folosit până și foi de alge nori.

Ingrediente necesare pentru tort sushi

½ kg somon, cubulețe
2 linguri ulei de susan
1 lingură semințe de susan alb
2 foi de alge nori, rotunde de mărimea unei forme de copt cu margine detașabilă
1 cană de orez fiert pentru sushi
½ castravete, feliat
1 ardei gras, cubulețe
2 linguri pastă de wasabi
1 linguriță icre de somon
1 linguriță icre negre

Cum să prepari tort sushi

  1. Pune somonul într-un castron, împreună cu uleiul și semințele de susan. Amestecă.
  2. Tapetează fundul formei de copt cu o foaie nori și împarte orezul în 3 părți.
  3. Adaugă un strat de orez, feliile de castravete, apoi jumătate din somonul cubulețe.
  4. Acoperă cu cealaltă foaie nori, adaugă a doua parte de orez fiert, ardeiul gras, somonul rămas și a treia parte de orez.
  5. Decorează cu pastă de wasabi și icre, apoi lasă la frigider 30 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *