Tortuleț cu biscuiți sărați și cremă de brânză

  • Dificultate: Mică
  • 3 ore și 30 de minute
  • 4 porții

Tort de biscuiți? Da, dar unul diferit de cel pe care îl știi! Biscuiții sărați și brânza dulce îl fac să fie și cremos și crocant în același timp. Noi i-am dat aromă cu lămâie și cimbru, iar combinația dulce-sărat-acrișor a ieșit irezistibilă.

Ingrediente necesare pentru tortuleț cu biscuiți sărați și cremă de brânză

200 grame cremă de brânză

1 linguriță cimbru proaspăt, tocat fin

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 cana frișcă bătută

2 linguri miere

1 linguriță esență de vanilie

300 grame biscuiți sărați rotunzi

1 felie de lămâie, optional, pentru decorat

Cum să gătești tortuleț cu biscuiți sărați și cremă de brânză

  1. Pune crema de brânză, cimbrul proaspăt, coaja de lămâie, frișca, mierea și vanilia într-un bol. Amestecă bine până când compoziția devine omogenă. Dă crema la rece pentru 15 minute.
  2. Începe asamblarea tortului pe o farfurie, pornind de la un strat de biscuiți sărați. Pe cât posibil, așază-i în formă de floare. Întinde apoi un strat de cremă de brânză. Continuă cu straturi de biscuiți și cremă de brânză până când termini ingredientele. Partea de deasupra trebuie să fie de brânză.
  3. Dă tortulețul la frigider pentru trei ore.
  4. Înainte de a-l servi, îl poți decora cu felia de lămâie tăiată în sferturi și puțin cimbru proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *