Turnuleț de pepene cu frișcă

  • Dificultate: Mică
  • 30 de minute
  • 4 porții

Vara este acel anotimp al anului când preferăm deserturile răcoritoare cu fructe. Și ce fruct poate fi mai răcoritor decât pepenele? Pepenele roșu de exemplu este în proporție de peste 90% apă, astfel încât este ideal pentru a te răcori. Adaugă în această combinație pepene galben, puțină frișcă și vezi ce iese! S-ar putea să fii surprins.

Ingrediente necesare pentru turnuleț de pepene cu frișcă

1 pepene roșu

1 pepene galben

200 ml frișcă lichidă

1 linguriță coajă rasă de lămâie

mentă (opțional)

Cum să gătești turnuleț de pepene cu frișcă

  1. Taie pepenii în felii groase cam de 2,5 cm.
  2. Dă la o parte semințele și învelișul.
  3. Folosește un inel de gătit de aproximativ 10 cm și trece-l prin feliile de pepene roșu. Dă la o parte exteriorul și păstrează partea rotundă.
  4. Folosește apoi un inel de gătit de aproximativ 5 cm și trece-l prin feliile de pepene galben ca să înlături semințele. Elimină partea de mijloc.
  5. Taie coaja de pepene, dar păstrează ceea ce rămâne.
  6. Mixează frișca într-un bol mare până când aceasta se îngroașă. Adaugă puțină coajă de lămâie și omogenizează.
  7. Așază pe o farfurie câte o felie de pepene roșu și una de pepene galben. În partea din mijloc toarnă frișca dintr-un poș.
  8. Continuă până când folosești toate ingredientele și vei obține un turnuleț.
  9. Adaugă în vârf 1-2 frunze de mentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *