Ingrediente necesare pentru turnuleț de pepene cu frișcă
1 pepene roșu
1 pepene galben
200 ml frișcă lichidă
1 linguriță coajă rasă de lămâie
mentă (opțional)
Cum să gătești turnuleț de pepene cu frișcă
- Taie pepenii în felii groase cam de 2,5 cm.
- Dă la o parte semințele și învelișul.
- Folosește un inel de gătit de aproximativ 10 cm și trece-l prin feliile de pepene roșu. Dă la o parte exteriorul și păstrează partea rotundă.
- Folosește apoi un inel de gătit de aproximativ 5 cm și trece-l prin feliile de pepene galben ca să înlături semințele. Elimină partea de mijloc.
- Taie coaja de pepene, dar păstrează ceea ce rămâne.
- Mixează frișca într-un bol mare până când aceasta se îngroașă. Adaugă puțină coajă de lămâie și omogenizează.
- Așază pe o farfurie câte o felie de pepene roșu și una de pepene galben. În partea din mijloc toarnă frișca dintr-un poș.
- Continuă până când folosești toate ingredientele și vei obține un turnuleț.
- Adaugă în vârf 1-2 frunze de mentă.