Turtă dulce glazurată

  • Dificultate: Medie
  • 40 de minute
  • 10 porții

Turta dulce este un preparat emblematic pentru sărbători, iar cea făcută în casă este cea mai bună. Dacă până acum erați obișnuiți cu cea ambalată, acum avem ceva nou pentru voi. O vom face de la zero, și o vom aroma cu numeroase mirodenii care vă vor umple cu spiritul Crăciunului! Dacă vă poftește inima, puteți pregăti și un vin fiert!

Ingrediente necesare pentru turtă dulce glazurată

350 grame făină

150 grame zahăr

1 linguriță praf de copt

sare

1 linguriță condiment pentru turtă dulce

250 grame unt

75 ml lapte

1 linguriță esență de vanilie

1 ou

200 grame zahăr pudră

50 grame cremă de brânză

2 linguri unt topit

2 linguri sirop de arțar

sare

bomboane colorate

 

Cum să gătești turtă dulce glazurată

  1. Mixează într-un bol mare făina, zahărul, praful de copt, un praf de sare și condimentele pentru turtă dulce.
  2. Adaugă untul, laptele, esența de vanilie și oul. Mixează până când obții un aluat omogen.
  3. Distribuie aluatul într-o tavă cu forme. Umple spațiile libere cam pe jumătate, fiindcă vor crește la cuptor.
  4. Dă la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
  5. Amestecă ingredientele rămasă într-un bol mare. Aceasta va fi glazura biscuiților.
  6. Toarnă glazura și presară câteva bomboane colorate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *