Turte mexicane cu pește, fasole și porumb

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră
  • 8 porții

Rețetele mexicane se caracterizează prin simplitate, gust și ingrediente proaspete. Pentru această rețetă am pregătit niște turte pe aragaz de la zero, și le-am umplut cu pastă de fasole (făcute de noi, bineînțeles), porumb și sardine din conservă. Pentru un gust mai picant, mai adaugă puțină ceapă roșie și de ce nu, un ardei iute.

Ingrediente necesare pentru turte mexicane cu pește, fasole și porumb

250 grame făină

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță zahăr

1/2 linguriță drojdie instant

1 lingură ulei

1 lingură apă

1 ceapă, tocată

3 căței de usturoi

1/2 ardei iute, felii subțiri

250 grame fasole roșie la conservă

1 linguriță oregano

1 foaie de dafin

250 grame porumb la conservă

200 grame sardine în ulei

ceapă (opțional)

Cum să gătești turte mexicane cu pește, fasole și porumb

  1. Adaugă făina în blender împreună cu sare, zahăr și drojdie. Amestecă ușor cu o lingură.
  2. Toarnă uleiul și puțină apă, apoi mixează până când obții un aluat omogen. Lasă-l apoi la dospit timp de 30 de minute.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
  4. Adaugă fasolea roșie și asezonează cu sare și oregano.
  5. Toarnă puțină apă și adaugă foaia de dafin. Ține preparatul pe foc și gătește-l timp de 7 minute.
  6. Mută apoi conținutul tigăii într-un blender și pasează până când obții un amestec omogen.
  7. Ia aluatul și taie-l în 8 bucăți mai mici.
  8. Ia fiecare bucată de aluat și întinde-o până obții o formă subțire și rotundă, cu un diametru de aproximativ 8-10 cm.
  9. Coace fiecare turtă într-o tigaie încinsă bine timp de 2-3 minute pe parte.
  10. Unge turtele cu pasta de fasole roșie, iar pe deasupra adaugă porumb, ceapă și sardine ca toppinguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *