Ingrediente necesare pentru turte mexicane cu pește, fasole și porumb
250 grame făină
½ linguriță sare
½ linguriță zahăr
½ linguriță drojdie instant
1 lingură ulei
1 lingură apă
1 ceapă, tocată
3 căței de usturoi
½ ardei iute, felii subțiri
250 grame fasole roșie la conservă
1 linguriță oregano
1 foaie de dafin
250 grame porumb la conservă
200 grame sardine în ulei
ceapă (opțional)
Cum să gătești turte mexicane cu pește, fasole și porumb
- Adaugă făina în blender împreună cu sare, zahăr și drojdie. Amestecă ușor cu o lingură.
- Toarnă uleiul și puțină apă, apoi mixează până când obții un aluat omogen. Lasă-l apoi la dospit timp de 30 de minute.
- Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic. Adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul iute.
- Adaugă fasolea roșie și asezonează cu sare și oregano.
- Toarnă puțină apă și adaugă foaia de dafin. Ține preparatul pe foc și gătește-l timp de 7 minute.
- Mută apoi conținutul tigăii într-un blender și pasează până când obții un amestec omogen.
- Ia aluatul și taie-l în 8 bucăți mai mici.
- Ia fiecare bucată de aluat și întinde-o până obții o formă subțire și rotundă, cu un diametru de aproximativ 8-10 cm.
- Coace fiecare turtă într-o tigaie încinsă bine timp de 2-3 minute pe parte.
- Unge turtele cu pasta de fasole roșie, iar pe deasupra adaugă porumb, ceapă și sardine ca toppinguri.