Ingrediente necesare pentru vânătă umplută cu cușcuș
1 vânătă mare
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
sare
piper
300 grame cușcuș fiert
150 grame roșii la conservă
30 grame măsline fără sâmburi
Cum să gătești vânătă umplută cu cușcuș
- Pune vânăta pe blatul de lucru și taie-o în felii groase cam de 3-4 cm. Dă la o parte capetele de vinete.
- Dă la o parte miezul din fiecare cilindru, lăsând o margine cam de 0,5-1 cm atât jos, cât și pe lateral. Vei obține 4 coșulețe. Păstrează pulpa și toacă-o mărunt.
- Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa. Adaugă vânăta și asezonează cu sare și piper.
- Adaugă cușcuș fiert, roșii la conservă și măsline fără sâmburi. Ține pe foc încă 1 minut, amestecând între timp.
- Așază vinetele într-un vas termorezistent și dă-le la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.