Vânătă umplută cu cușcuș

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 4 porții

Aceste preparat inspirat din bucătăria mediteraneană are ca bază rondele de vânătă. Acestea sunt umplute cu un amestec delicios de cușcuș, vânătă și câteva măsline, pentru un gust cât mai autentic. Acest preparat poate fi servit fie ca fel principal, fie ca aperitiv, totul rămâne la latitudinea ta.

Ingrediente necesare pentru vânătă umplută cu cușcuș

1 vânătă mare

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

sare

piper

300 grame cușcuș fiert

150 grame roșii la conservă

30 grame măsline fără sâmburi

 

Cum să prepari vânătă umplută cu cușcuș

  1. Pune vânăta pe blatul de lucru și taie-o în felii groase cam de 3-4 cm. Dă la o parte capetele de vinete.
  2. Dă la o parte miezul din fiecare cilindru, lăsând o margine cam de 0,5-1 cm atât jos, cât și pe lateral. Vei obține 4 coșulețe. Păstrează pulpa și toacă-o mărunt.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa. Adaugă vânăta și asezonează cu sare și piper.
  4. Adaugă cușcuș fiert, roșii la conservă și măsline fără sâmburi. Ține pe foc încă 1 minut, amestecând între timp.
  5. Așază vinetele într-un vas termorezistent și dă-le la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *