Varză a la Cluj

  • Dificultate: Mare
  • 1 oră și 35 de minute
  • 6 porții

Se pare că rețeta pentru varza a la Cluj își are originile de fapt prin lumea franciscană transilvăneană și are în spate câteva sute bune de ani. E un fel de mâncare copios, care combină varza murată cu carnea tocată de porc și vită și de unde nu lipsesc orezul, ceapa, sosul de roșii și smântâna. Să aveți poftă!

Ingrediente necesare pentru varză a la Cluj

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată mărunt

500 grame carne tocată de porc și vită

sare

piper

700 grame varză murată, tăiată în fâșii subțiri

150 grame orez fiert

200 ml sos de roșii

3 linguri smântână

Cum să prepari varză a la Cluj

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mic, călește ceapa, apoi adaugă amestecul de carne tocată.
  2. Dă focul la mediu spre tare și amestecă bine carnea ca să se desfacă.
  3. Asezonează cu sare și piper. Amestecă încontinuu și gătește pâna la 7 minute sau până când carnea este făcută.
  4. Întinde jumătate din cantitatea de varză pe fundul unui vas ceramic termorezistent. Continuă să adaugi în straturi jumătate din orezul fiert, carnea tocată, apoi orezul și varza rămasă. Toarnă deasupra sosul de roșii.
  5. Bagă la cuptor o jumătate de oră la 180⁰C.
  6. Întinde smântâna deasupra, apoi bagă din nou la cuptor 10 minute la 180⁰C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *