Ingrediente necesare pentru varză roșie murată
1 rădăcină hrean
3 ridichi
1 varză roșie
1 lime
1 lămâie
frunze de țelină
1 linguriță semințe de muștar
½ lingură sare
1 cană apă
1 linguriță boabe de piper negru
1 linguriță coriandru pudră
Cum să gătești varză roșie murată
- Taie hreanul în fâșii subțiri și ridichile în sferturi.
- Taie varza roșie în fâșii subțiri și taie citricele în 4.
- Ia un borcan de 800 ml și umple cam un sfert din el cu varza roșie.
- Adaugă feliile de citrice, frunzele de țelină, ridichile și hreanul. Adaugă restul de varză roșie și presează bine conținutul. Adaugă deasupra semințele de muștar.
- Separat, încălzește apa într-o cratiță la foc mediu. Adaugă sarea, boabele de piper și coriandrul pudră. Fierbe totul timp de 10 minute.
- Toarnă apa în borcan, având grijă să nu dea pe dinafară.
- Sigilează borcanul cu un capac și depozitează-l în cămară!