Varză roșie murată

  • Dificultate: Mică
  • 20 de minute
  • 4 porții

Dacă nu ați mai pus murături până acum, poate ar fi momentul să vă apucați. Murăturile puse în casă sunt mai bune decât cele de la supermarket și sunt și mai sănătoase, neavând toți acei conservanți. Această varză roșie murată este ideală servită ca garnitură, în sandvișuri sau burgeri. Încearcă doar, și n-o să mai cumperi în veci murături din comerț.

Ingrediente necesare pentru varză roșie murată

1 rădăcină hrean

3 ridichi

1 varză roșie

1 lime

1 lămâie

frunze de țelină

1 linguriță semințe de muștar

½ lingură sare

1 cană apă

1 linguriță boabe de piper negru

1 linguriță coriandru pudră

Cum să prepari varză roșie murată

  1. Taie hreanul în fâșii subțiri și ridichile în sferturi.
  2. Taie varza roșie în fâșii subțiri și taie citricele în 4.
  3. Ia un borcan de 800 ml și umple cam un sfert din el cu varza roșie.
  4. Adaugă feliile de citrice, frunzele de țelină, ridichile și hreanul. Adaugă restul de varză roșie și presează bine conținutul. Adaugă deasupra semințele de muștar.
  5. Separat, încălzește apa într-o cratiță la foc mediu. Adaugă sarea, boabele de piper și coriandrul pudră. Fierbe totul timp de 10 minute.
  6. Toarnă apa în borcan, având grijă să nu dea pe dinafară.
  7. Sigilează borcanul cu un capac și depozitează-l în cămară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *