Vinete la cuptor cu usturoi
Spuneați că vinetele sunt ceva banal? Noi spunem că nu, mai ales când sunt gătite bine. Le-am copt bine pe ale noastre, dar nu înainte de a le aroma cu un mujdei de usturoi care sigur ar alunga toți vampirii din ogradă. Apoi, le-am servit cu ceva simplu, inspirat din bucătăriile orientale și anume puțin iaurt și pătrunjel tocat.
Ingrediente necesare pentru vinete la cuptor cu usturoi
2 vinete, tăiate pe jumătate
sare
piper
1 linguriță fulgi de chili
3 linguri ulei de măsline
6 căței de usturoi
pătrunjel tocat
Cum să prepari vinete la cuptor cu usturoi
- Așază vinetele tăiate pe un tocător de lemn și crestează-le cu o furculiță.
- Asezonează-le cu sare, piper și fulgi de chili și așază-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
- Presară puțin ulei de măsline și dă vinetele la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
- Zdrobește usturoiul într-un mojar și adaugă restul de ulei de măsline pentru a realiza un mujdei omogen.
- Unge vinetele cu mujdeiul de usturoi și dă-le din nou la cuptor pentru încă 15 minute, la 190 de grade Celsius.
- Puteți servi vinetele la final cu iaurt și pătrunjel.