Vinete la cuptor cu usturoi

  • Dificultate: Mică
  • 45 de minute
  • 4 porții

Spuneați că vinetele sunt ceva banal? Noi spunem că nu, mai ales când sunt gătite bine. Le-am copt bine pe ale noastre, dar nu înainte de a le aroma cu un mujdei de usturoi care sigur ar alunga toți vampirii din ogradă. Apoi, le-am servit cu ceva simplu, inspirat din bucătăriile orientale și anume puțin iaurt și pătrunjel tocat.

Ingrediente necesare pentru vinete la cuptor cu usturoi

2 vinete, tăiate pe jumătate

sare

piper

1 linguriță fulgi de chili

3 linguri ulei de măsline

6 căței de usturoi

pătrunjel tocat

 

 

Cum să prepari vinete la cuptor cu usturoi

  1. Așază vinetele tăiate pe un tocător de lemn și crestează-le cu o furculiță.
  2. Asezonează-le cu sare, piper și fulgi de chili și așază-le într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.
  3. Presară puțin ulei de măsline și dă vinetele la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
  4. Zdrobește usturoiul într-un mojar și adaugă restul de ulei de măsline pentru a realiza un mujdei omogen.
  5. Unge vinetele cu mujdeiul de usturoi și dă-le din nou la cuptor pentru încă 15 minute, la 190 de grade Celsius.
  6. Puteți servi vinetele la final cu iaurt și pătrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *