Ingrediente necesare pentru vinete umplute cu șuncă presată și mozzarella
1 legătură pătrunjel
2 linguri pesmet
2 linguri ulei de măsline
2 căței de usturoi
sare
piper
1 vânătă
100 grame mozzarella, felii subțiri
100 grame șuncă presată, felii subțiri
2 linguri parmezan ras
Cum să gătești vinete umplute cu șuncă presată și mozzarella
- Adaugă pătrunjelul, pesmetul, 1 lingură de ulei de măsline, și usturoiul într-un blender. Asezonează cu sare și piper, apoi pasează până omogenizezi.
- Taie vânăta pe lungime în jumătăți. Tai-o puțin în interior, pentru a face loc feliilor de șuncă și cașcaval, apoi adaugă-le.
- Unge pe deasupra cu sosul de la pasul 1 și presară parmezan ras.
- Mută vinetele într-un vas de cuptor și unge-le cu uleiul de măsline rămas.
- Dă la cuptor pentru alte 30 de minute, la 180 de grade Celsius.