Vinete umplute cu șuncă presată și mozzarella

  • Dificultate: Medie
  • 45 de minute
  • 2 porții

Vânăta este un ingredient atât de versatil, dar parcă cel mai bun gust îl are când este scoasă din cuptor. Haideți să îmbunătățim un pic lucrurile și să facem un preparat cu adevărat savuros. Vom adăuga înăuntrul vinetei șuncă presată, mozzarella și vom unge totul cu un pesto de pătrunjel.

Ingrediente necesare pentru vinete umplute cu șuncă presată și mozzarella

1 legătură pătrunjel

2 linguri pesmet

2 linguri ulei de măsline

2 căței de usturoi

sare

piper

1 vânătă

100 grame mozzarella, felii subțiri

100 grame șuncă presată, felii subțiri

2 linguri parmezan ras

 

Cum să prepari vinete umplute cu șuncă presată și mozzarella

  1. Adaugă pătrunjelul, pesmetul, 1 lingură de ulei de măsline, și usturoiul într-un blender. Asezonează cu sare și piper, apoi pasează până omogenizezi.
  2. Taie vânăta pe lungime în jumătăți. Tai-o puțin în interior, pentru a face loc feliilor de șuncă și cașcaval, apoi adaugă-le.
  3. Unge pe deasupra cu sosul de la pasul 1 și presară parmezan ras.
  4. Mută vinetele într-un vas de cuptor și unge-le cu uleiul de măsline rămas.
  5. Dă la cuptor pentru alte 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *