Vită cu sos de ton și anșoa
Acest preparat pornește de la clasicul “vitello tonnato”, adică italienescul vițel cu sos de ton, servit de obicei ca aperitiv, la temperatura camerei. Dar am schimbat puțin rețeta și am înlocuit vițelul cu vită, iar sosul l-am îmbăgățit cu fileuri de anșoa și puțin vin alb.
Ingrediente necesare pentru vită cu sos de ton și anșoa
500 grame carne de vită, tăiată fâșii
sare
¼ cană ulei
Pentru sos:
80 grame ton din conservă
30 grame anșoa
⅓ cană maioneză
4 linguri vin alb
Cum să prepari vită cu sos de ton și anșoa
- Preîncălzește cuptorul la 200⁰C.
- Pune fâșiile de vită într-o tigaie pentru cuptor (cu mâner termorezistent).
- Presară sare și stropește cu ulei.
- Dă la cuptor pentru 15 minute.
- Pune toate ingredientele pentru sos într-un blender. Pasează până când obții un sos cremos.
- Servește fâșiile de vită cu sos de ton și anșoa împreună cu câteva legume crude.