Zeamă moldovenească de pui cu tăiței

  • Dificultate: Medie
  • 1 oră și 15 minute
  • 4 porții

Dacă aveți poftă de niște ciorbă, trebuie să încercați această varietate moldovenească cu tăiței. Vă veți face singuri tăițeii. Nu e deloc greu și sigur sunt mai buni decât cei din comerț. Aromatizați cu leuștean, cimbru și borș și poftă bună!

Ingrediente necesare pentru zeamă moldovenească de pui cu tăiței

1 kg carne de pui

2 cepe

1 ou

1 lingură ulei

sare

100 grame făină

2 morcovi, feliați

cimbru

leuștean

50 ml borș

Cum să prepari zeamă moldovenească de pui cu tăiței

  1. Fierbe carnea de pui 10 minute într-o oală cu apă, apoi spal-o.
  2. Fierbe-o din nou în altă apă împreună cu ceapa, 50 de minute.
  3. Amestecă într-un castron oul cu uleiul și un pic de sare.
  4. Strecoară făină deasupra, apoi amestecă până se formează o cocă.
  5. Întinde coca presărând-o cu un pic de făină, apoi taie-o în tăiței.
  6. Scoate deoparte puiul și ceapa, apoi adaugă în supă morcovul, cimbru și leuștean după gust, sare, tăițeii și borșul. Gătește la foc mic spre potrivit 12 minute.
  7. Servește cu smântână și cu un pic de pătrunjel deasupra.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *