Zeamă moldovenească de pui cu tăiței

Dacă aveți poftă de niște ciorbă, trebuie să încercați această varietate moldovenească cu tăiței. Vă veți face singuri tăițeii. Nu e deloc greu și sigur sunt mai buni decât cei din comerț. Aromatizați cu leuștean, cimbru și borș și poftă bună!
Ingrediente necesare pentru zeamă moldovenească de pui cu tăiței
1 kg carne de pui
2 cepe
1 ou
1 lingură ulei
sare
100 grame făină
2 morcovi, feliați
cimbru
leuștean
50 ml borș
Cum să prepari zeamă moldovenească de pui cu tăiței
- Fierbe carnea de pui 10 minute într-o oală cu apă, apoi spal-o.
- Fierbe-o din nou în altă apă împreună cu ceapa, 50 de minute.
- Amestecă într-un castron oul cu uleiul și un pic de sare.
- Strecoară făină deasupra, apoi amestecă până se formează o cocă.
- Întinde coca presărând-o cu un pic de făină, apoi taie-o în tăiței.
- Scoate deoparte puiul și ceapa, apoi adaugă în supă morcovul, cimbru și leuștean după gust, sare, tăițeii și borșul. Gătește la foc mic spre potrivit 12 minute.
- Servește cu smântână și cu un pic de pătrunjel deasupra.
Super rețeta!
Ne bucurăm tare, tare mult, Cristina! 🎈