Cum să faci bezele

Dacă ar fi să facem un joc de cuvinte, bezelele sunt acele prăjiturele fine ca niște pupici din zahăr și albuș de ou. Jucăușele bezele sunt pufoase la interior, dar sunt acoperite cu o crustă delicată și ușor crocantă. Sunt dulciuri de casă ușor de preparat și cu un gust inconfundabil pe care mulți dintre noi îl cunoaștem încă din copilărie.

Le putem mânca și sfărâmate, pe post de topping sau putem integra amestecul din care sunt făcute în alte deserturi mai complexe. Este adevărat că cine ține dietă ar trebui să se uite în altă parte, dar cine a mâncat o dată bezele făcute cum trebuie nu va mai uita textura și gustul. Ceea ce este însă cu adevărat incredibil este cât de ușor sunt de făcut.

Ai nevoie de: ouă, 2 castroane mai măricele, zahăr (cam 50 grame la fiecare albuș de ou, deci pentru 4 albușuri vom folosi 1 cană de zahăr). Instrumentarul trebuie să cuprindă o tavă de copt, hârtie pergament și un mixer. Bunicile noastre foloseau un tel, voi mai știți ce-i acela?

1. Sparge ouăle și separă albușurile de gălbenușuri, punându-le în castroane separate. Vei avea nevoie doar de albușuri! A, și încălzește cuptorul cam pe la 110ºC-130ºC.

2. Bate albușurile. Mixează începând cu o viteză mică și sporind treptat. Continuă până când obții o consistență cremoasă, atât de cremoasă încât să poți întoarce castronul cu fundul în sus fără să se întâmple nimic cu compoziția.

3. Adaugă zahărul treptat, câte o lingură. După fiecare lingură adăugată omogenizează cu mixerul. La sfârșit, crema obținută trebuie să aibă un aspect ușor lucios.

4. Tapetează tava cu hârtia de copt și formează bezelele. Poți folosi un poș sau, mai simplu, le poți pune cu lingura.

5. Bagă-le la cuptor cam 1 oră, dar mai verifică totuși din când în când, să nu se ardă. Poți să verifici dacă sunt gata, scoțând una și ciocănind-o ușor; trebuie să sune a gol. Nu-i lăsa pe cei mici să se repeadă în ele până nu se răcesc complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *