Cum să faci salată coleslaw

Coleslaw este, mai pe românește, o salată de varză. Originară din Olanda, a cucerit Anglia și America încă de acum mai bine de 200 de ani. Merge de minune pe lângă carnea la grătar sau pe lângă alte feluri de mâncare, mai grele.

Închipuie-ți un burger sau un hotdog. Nu ar merge bine cu o crocantă salată coleslaw? Ba da. Numai că acest tip de salată are și el trucurile sale, iar noi suntem aici ca să ți le dezvăluim. Pe post de dressing, maioneza este unul din ingredientele cel mai des întâlnite la coleslaw, dar se poate înlocui oricând cu o vinegretă sau chiar cu lapte bătut ori smântână. Morcovul, de asemenea, este și el mai mereu prezent, iar varza poate fi roșie sau verde sau o combinație din cele două. Se pot adăuga și alte ingrediente la cele principale, în funcție de gustul fiecăruia: măr, ceapă, țelină, toate rase.

Ingredientele: varză, morcovi, maioneză, un pic de zahăr, un pic de sare și un pic de oțet (din vin alb, dacă se poate).

Instrumentarul: cuțit, răzătoare, un bol mare și castron mic.

1. Desfă câteva foi de pe varză și aruncă-le, dacă sunt lovite sau ofilite. Apoi taie varza în patru. Rade-o sau taie-o mărunt și transfer-o în bol.

2. Descojește morcovii și taie-i în bețișoare subțiri (julienne). Pune-i peste varză și amestecă.

3. Pentru dressing, mixează în castronul mic, maioneză cu un pic de oțet, sare și zahăr.

4. Gustă dressing-ul și echilibrează-l. Am introdus acest pas fiindcă nu există cantitățile perfecte pentru toți. Ele diferă în funcție de preferințele fiecăruia dintre noi.

5. Toarnă dressing-ul peste ingredientele din bol și amestecă. Cel mai bine este să adaugi dressing-ul chiar înainte de a mânca salata. Pentru prospețime.

6. Înainte de a o servi, las-o la frigider cel puțin o oră. Noi am lăsat-o toată noaptea. Mai rar vei întâlni salată coleslaw la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *