Cum să decongelezi fructele de pădure

Viața fără congelator în zilele noastre ar fi de neconceput. Cum altfel să poți păstra atâtea și atâtea tipuri de alimente vreme îndelungată? Bunăoară fructele de pădure, pe care la un moment dat vom dori să le decongelăm pentru a le integra în cine știe ce salate sau deserturi delicioase. Desigur, nu vorbim de deserturile care necesită coacere, fiindcă în cazul lor nu este nevoie să decongelăm fructele. Dar dacă totuși, vrei să le decongelezi și folosești un cuptor cu microunde, iată cum procedezi.

Mai întâi ai nevoie, pe lângă cuptorul cu microunde, de o farfurie întinsă termorezistentă și de prosoape de bucătărie.

1. Tapetează farfuria cu prosoape de bucătărie și adaugă fructele de pădure congelate, fără să le aglomerezi.

2. Bagă farfuria la microunde, selectează funcția de dezghețare (defrost) și lasă 30 secunde.

3. Verifică stadiul în care se află fructele. Pentru zmeură și coacăze, o jumătate de minut ar trebui să fie suficientă. Pentru altele, cum ar fi căpșunele sau murele, va fi nevoie de mai mult timp, un minut, poate chiar două, așa că fii pe fază.

4. Când sunt gata, scoate-le imediat din cuptor. Ar trebui să-și păstreze forma, ba chiar să arate ca și când încă ar fi un pic înghețate. Oricum, dacă le lași prea mult, vor începe să se coacă și nu vor mai arăta bine.

Cam asta-i tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *