Cum să faci aripioare Buffalo*

Poate că ai auzit de termenul comfort food, care înseamnă, într-o traducere liberă și care nu poate fi exactă, mâncare reconfortantă. O mâncare ca o alinare, dar care nu este și cea mai sănătoasă. Aripioarele Buffalo, o invenție gastronomică tipic americană, sunt o astfel de mâncare.

Aripioarele trebuie să iasă crocante, iuți și aromate. Iuțeala și aroma specifică o vor primi de la sosul Buffalo (vezi pasul 1), care este un sos iute și ușor de făcut. Merg de minune cu cartofi prăjiți sau cu un film bun. Sfat: dacă servești aripioarele cu cartofi, ai face bine să-i stropești și pe ei cu puțin sos.

Ai nevoie de: aripioare de pui, sos Buffalo (dacă nu-l iei din magazin, vezi pasul 1), făină și ulei vegetal (pentru prăjit). Instrumentarul: cratiță sau recipient pentru prăjit în ulei, castron pentru făină, clești, prosoape de bucătărie, farfurie întinsă, tavă de copt și hârtie pergament.

1. Prepară sosul Buffalo: amestecă într-un castron mic ardei iute (de preferință Cayenne) mărunțit, unt topit și oțet. Te poți juca cu cantitățile pentru a obține diverse niveluri de iuțeală. Nu este neobișnuit să se adauge și alte ingrediente într-un astfel de sos, usturoi sau/și sos Worchester, de exemplu.

2. Tăvălește aripioarele bine prin făină și încălzește cuptorul la 200ºC.

3. Umple cu ulei vasul în care vei prăji. Pune cam de 3 degete. Oricum, vrei ca aripioarele să fie acoperite în întregime cu ulei. Lasă uleiul la încins la foc potrivit.

4. Așază aripioarele în uleiul încins una câte una. Așază-le una lângă alta pe un singur nivel, fără a mai pune deasupra. Dacă nu încap toate, prăjește-le în mai multe serii. O șarjă de aripioare rumenite și crocante ar trebui să fie gata cam în 10 minute.

5. Scurge aripioarele de ulei transferându-le pe o farfurie întinsă tapetată cu prosoape de bucătărie.

6. Unge-le cu sosul iute. Ai grijă să le acoperi în întregime cu sos.

7. Trece-le în tava tapetată cu hârtie de copt și bagă-le la cuptor 8-10 minute sau până când se absoarbe sosul.

8. Știm că vrei să te repezi în ele, dar mai întâi lasă-le să se răcească.

 

* Numele de Buffalo (care înseamnă bizon în limba engleză, de unde și jocul de cuvinte „aripioare de bizon”) vine de fapt de la orașul Buffalo, al doilea ca mărime din statul New York, locul de origine al celebrelor aripioare picante, servite pentru prima oară într-un mic restaurant de familie numit Anchor Bar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *