Cum să faci cremă de unt și zahăr brun

Aparatele de bucătărie sunt peste tot în jurul nostru, îndeplinindu-și menirea, aceea de a ne face mai ușoară viața în bucătărie. Dar dacă se strică, dacă pică curentul, dacă vine sfârșitul lumii? Ai știi atunci cum să prepari o cremă de unt cu zahăr fără mixer?

Poate că atunci când prepari ceva bun folosindu-te doar de mâinile tale, fără aparate electrice, ești cel mai aproape de gătitul ca mod de relaxare. Crema de unt cu zahăr este necesară în rețetele pentru tot felul de torturi și prăjituri, dar pregătirea ei nu este o simplă amestecare a două ingrediente, deși exact așa pare la prima vedere. Este vorba în primul rând de transformarea untului într-o cremă, un amestec pufos și aerat indispensabil pentru majoritatea preparatelor de cofetărie și patiserie. O compoziție care nu este altceva decât o rețea de minuscule pungi de aer, grăsime și micro-cristale de zahăr.

Ingrediente: 1 pachet de unt (de preferat fără sare), 2 căni de zahăr brun (de preferat celui alb, super-rafinat)

Pentru prepararea cremei de unt vei mai avea nevoie doar de o lingură de lemn și de un castron.

1. Lasă untul la temperatura camerei 2 ore.

2. Adaugă untul și zahărul în castron și amestecă bine. Unii se folosesc și de furculiță. Ei amestecă compoziția cu o mișcare identică celei cu care ai bate ouăle pentru jumări sau pentru omletă cu o furculiță.

Atenție! Când amesteci, asigură-te că incluzi periodic și compoziția rămasă pe pereții vasului.

La început amestecul va avea o textură asemănătoare cu cea a nisipului. Cu timpul va deveni ca un lut umed, apoi va crește în volum și va fi mai pufos. Acesta este și semnul că este gata. Trebuie spus că crema va fi cu atât mai aerată cu cât vei acorda mai mult timp operațiunii de amestecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *