Cum să faci frișcă fără mixer

Frișca este unul dintre elementele esențiale ale unui desert complex și bine-gândit. O poți folosi în cafea sau ca topping pentru brioșe. O poți adăuga pe plăcinte sau, în zile triste, să o mănânci cu lingura. Dar, înainte de a face toate aceste lucruri, e bine să înveți cum să faci frișcă fără mixer, pentru a avea cea mai sănătoasă opțiune la îndemână.

Îmi place foarte tare să îmi fac o cafea și să adaug o lingură sănătoasă de frișcă în ea, pentru a crea un cappuccino de vis. Atunci când fac frișcă, o adaug practic la orice desert de care dau. Și asta e puțin excesiv, având în vedere cât de mult îmi plac dulciurile. Vestea bună e că e destul de simplu să înveți cum să faci frișcă și nici nu durează foarte mult.

Cum să faci frișcă în 10 pași

1. Adună ingredientele laolaltă

Ai nevoie de frișcă lichidă sau smântână, cu cel puțin 30% grăsime, pentru că celelalte nu se bat prea bine. În ceea ce privește echipamentul, folosește un tel de metal și un bol de metal. Fă acest lucru de mână, pentru că este un proces simplu și rapid care nu necesită neapărat să scoți mixerul din dulap.

2. Răcește frișca lichidă

Răcește frișca lichidă în frigider până când ajunge la o temperatură optimă.

3. Răcește echipamentul

Procesul de a face frișcă va fi mult mai simplu dacă pui bolul de metal și telul la congelator și le ții acolo zece minute.

4. Începe să amesteci frișca lichidă

Adaugă frișca lichidă în bol și amestecă cu telul. Cât se poate de viguros. În timp ce faci asta, observă schimbările prin care trece crema. După vreun minut, ea se va întări. Continuă să amesteci până când ajunge la consistența maionezei.

5. Gustă

Gustă puțin și încearcă să îți dai seama de ce are nevoie frișca pe mai departe. Poate zahăr sau alte arome, precum vanilie.

6. Îndulcește

Acum poți adăuga zahăr la frișcă, depinzând de efectul scontat. Poți folosi zahăr tos sau zahăr pudră, doar ține minte că cel din urmă se dizolvă mai rapid și mai ușor. Amestecă zahărul încet și gradual.

7. Adaugă și mai multă aromă

Depinde de ce intenții ai cu frișca atunci când este gata, așa că alege cu atenție celelalte ingrediente. Posibile opțiuni sunt extras de vanilie, rom, pudra de cacao, zeamă de lămâie sau scorțișoară.

8. Mai amestecă

Aici trebuie să îți păstrezi atenția pe frișcă, pentru că s-ar putea să amesteci prea mult cu telul. E mai bine să ai frișcă prea moale decât prea groasă. Dacă ai amestecat prea mult, atunci rezolvă situația adăugând niște linguri de frișcă lichidă.

9. Servește

Folosește-o imediat pentru cafea, brioșe sau orice mai dorești.

10. Ține la frigider

Dacă ai făcut prea multă frișcă, acoperă bolul și ține la frigider pentru câteva ore. Dacă vrei să țină mai mult, ia o tavă și pune linguri de frișcă pe ea, apoi ține la congelator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *