Cum să faci „Mac and Cheese”

Ai mai mâncat macaroane cu brânză la cuptor? Probabil că da, însă e posibil să nu fi încercat încă varianta anglo-americană consacrată. La ei, o astfel de mâncare este considerată pe bună dreptate comfort food, cu alte cuvinte o mâncare bogată în calorii și carbohidrați, menită să ofere plăcere și alinare în același timp. Și ce mai plăcere!

Cu speranța că nu ții vreo dietă, îți recomandăm călduros „mac & cheese”-ul, adică macaroanele cu brânză Cheddar gătite la cuptor. Ingredientele de care ai nevoie sunt 3-400 grame de macaroane, cam aceeași cantitate de brânză Cheddar, 30-40 grame de unt, 2 linguri de făină, un pic de sare și cam 2 căni de lapte. Vom folosi cuptorul, un vas de copt, o oală în care vom fierbe macaroanele, o cratiță pentru lapte, un bol pentru brânza rasă, o sită pentru scurs macaroanele și o tigaie.

Cum se prepară Mac and cheese

1. Aprinde cuptorul. Avem nevoie să-l încălzim la 175-180ºC.

2. Umple oala cu apă și dă-o în clocot, apoi pune macaroanele și fierbe-le la foc mic spre mediu cam 8 minute sau atât cât scrie pe pachet. Este bine să citești pe pachet cât trebuiesc fierte macaroanele pe care le folosești pentru că diversele varietăți de paste necesită timpi diferiți de fierbere.

3. Scurge macaroanele fierte.

4. Încălzește laptele în cratiță. Nu trebuie să-l dai în clocot.

5. Rade brânza Cheddar într-un castron mai mare.

6. Topește untul în tigaie la foc mic, apoi adaugă treptat făina și amestecă până obții o pastă omogenă.

7. Toarnă și laptele cald și continuă să amesteci încă 3-4 minute sau până se îngroașă.

8. În acest sos adaugă brânza rasă, și amestecă fără oprire până se topește toată brânza.

9. Asezonează cu sare după gust.

10. Toarnă sosul de brânză peste paste.

11. Unge vasul de copt cu unt și adaugă pastele cu sos.

12. Pasul acesta este opțional, dar pentru rezultate excelente ar fi bine să-l incluzi. Rade deasupra încă și mai multă brânză. Poți să presari și pesmet. Rezultatul va fi o crustă delicioasă.

13. Acum poți să bagi tava la cuptor pentru 30-40 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *